Annons:

Storordern kan leda till nya jobb på Vimmerbyföretaget

Jakob Andersson är förstås glad över storordern. Foto: Pressbild

Storordern kan leda till nya jobb på Vimmerbyföretaget

Efter ett tufft 2020 vann Roxx en upphandling värd flera miljoner. Nu kan företaget blicka framåt.
– Axlarna blir lite lättare inför kommande år, säger vd:n Jakob Andersson.

Annons:

Roxx Communication Group AB har likt många andra företag upplevt ett svårt 2020. Företaget har permitterat personalen och drabbats av coronakrisen. 

– Det blev tufft igen från och med vecka 44 när de lokala restriktionerna kom och mycket stoppades upp igen. Annars var vi väldigt igång, men mycket bromsade in då med kundbesök och fotografering. Det var tufft, men vi tycker att det vänt tillbaka lite igen de senaste veckorna och vi har fått svar på en del affärer som legat ute under hösten, säger Roxx vd Jakob Andersson. 

I fredags släppte Roxx nyheten att företaget tagit hem en stor upphandling i konkurrens med 17 andra byråer. Beställare är kommunerna Södertälje, Salem, Flen och Gnesta. Storordern är på flera miljoner. 

– Det är otroligt roligt. Vi har jobbat strategiskt och att det lossnar för oss känns jätteskönt. Axlarna blir lite lättare inför kommande år. Under coronatider är det fler och fler byråer som jobbar mot offentlig sektor, så det är väldigt roligt att det gick vägen för oss.

"Vet aldrig utfallet"

Roxx har 36 anställda i dagsläget och blir 37 från och med januari. Men om den här upphandlingen kan ge fler jobb är ännu något oklart.

– Just nu är det mer att vi säkrar upp inför framtiden, men man vet aldrig utfallet. Faller det väl ut och blir som innan coronan kan det bli nyanställningar. Det är jättesvårt att säga när man inte vet det exakta utfallet. Jag hoppas det betyder för massor. 

Hur ser du på 2021 i övrigt?

– Alla man pratar med säger samma sak. Det är väldigt mycket upp och ned. Det är ett svårtolkat läge. Vi tror det kommer vara likvärdigt, men det är upp och ned verkligen. Företag kommer nog vara avvaktande, men vi får hoppas att optimismen kommer tillbaka och att vaccinationerna hjälper, så att våra fotografer, skribenter och säljare kan komma ut. Restriktionerna stoppar vårt normala arbetssätt. Men den digitala sidan går väldigt bra. 

Hur det blir med permitteringarna i början på nästa år är fortfarande osäkert.

– Vi väntar på lite centrala avtal. Vi kommer inleda med permitteringar i olika yrkesgrupper och sedan häva dem vartefter vi ser att allt blir bättre. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt