Annons:

Roxx skänker sin julklapp till behövande i Vimmerby

Roxx stöttar diakonin inom Vimmerby pastorat till jul. Foto: Daniel Nestor/Roxx

Roxx skänker sin julklapp till behövande i Vimmerby

I stället för att ge sina kunder ger Roxx i stället pengarna till välgörenhet. I år går medlen till hjälpverksamheten inom Svenska kyrkans diakoni i Vimmerby

Annons:

 Det finns till exempel många ensamstående med barn som kämpar och har det tufft. Tänk så sorgligt att stå inför julen och inte kunna köpa mat eller ge en liten julklapp till dina barn. Det är lätt att falla mellan trådarna i skyddsnätet, det kan hända vem som helst som blir sjuk eller arbetslös, och även om du får socialbidrag så är de lågt tilltagna och räcker inte långt. Därför känns det bra att kunna bidra till några glädjeämnen för dessa familjer nu till jul eller andra högtider längre fram, säger Roxx vd Jakob Andersson i ett pressmeddelande. 

Diakonen Britt Andersson är nöjd över bidraget. 

 Alla pengar som vi samlar in går oavkortat till hjälp åt dem som behöver det. Vi har haft brist på pengar under en tid, så bidraget från Roxx och andra behövs och gör stor nytta. Senast idag kom en man och gav helt osjälviskt tusen kronor. Det värmer mitt hjärta, men framförallt betyder det mycket för den som får hjälpen. Jag skickar gärna med en hälsning och uppmanar folk att också komma ihåg det lokala behovet, säger Britt. 

"Inte så starkt som vi gärna vill tro"

Enligt Andersson är det många som drar sig för att söka stöd. 

  Samtidigt som vi svenskar är givmilda och skänker mycket pengar till olika organisationer så tror jag att vi glömmer bort att det faktiskt finns fattigdom även på hemmaplan. Det märks kanske inte så tydligt utåt eftersom man tycker det är jobbigt att visa hur man har det i en liten stad där alla känner alla. Man drar sig ofta in i det längsta för att söka hjälp, men behovet finns. Det sociala skyddsnätet är inte så starkt som vi gärna vill tro, berättar Britt Andersson, diakon i Vimmerby. 

De som söker hjälp hos diakonin är oftast i behov av mat och varma kläder eller skor. De kan få såväl matrekvisitioner som annat stöd. I Vimmerby delar kyrkan ut totalt cirka 10 000 till 15 000 kronor i månaden. Pengarna kommer från kyrkans budget för diakonin och inte minst från kollekt och andra gåvor.

Hur mycket Roxx stöttar kyrkan med stannar mellan de två parterna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt