Annons:

Hon byter bransch – blir butikschef på Coop: ”Känns helt rätt”

Emeli Svensson Sandin från Oskarshamn är ny butikschef på Coop på Norrtullsgatan i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Hon byter bransch – blir butikschef på Coop: ”Känns helt rätt”

Efter sju och ett halvt år som butikschef inom modebranschen kliver Emeli Svensson Sandin in som ny butikschef på Coop i Vimmerby. 
– Det är roligt och spännande med en ny utmaning, säger hon. 

Annons:

Coop på Norrtullsgatan i Vimmerby har stått utan butikschef sedan april månad och varit på jakt efter Bedri Iberhysajs ersättare.

Nu har de hittat en lösning. 

Emeli Svensson Sandin från Oskarshamn är ny butikschef för matbutiken och tillträdde sin tjänst förra veckan. 

– Det känns helt rätt för mig. Det är roligt och spännande med en ny utmaning. Jag kände att jag behövde det nu, säger Emeli Svensson Sandin. 

"Ett nytt uppdrag"

Under de senaste sju och ett halvt åren har Emeli varit butikschef för MQ i både Oskarshamn och Västervik och kombinerat det med att jobba som säljcoach hela region syd inom MQ. Hon vet vad också dagligvaruhandeln innebär då hon drev Pressbyrån i Oskarshamn mellan 2008 och 2010. 

– Det är till stora delar ett helt nytt uppdrag för mig, det är många år sedan jag drev Pressbyrån i Oskarshamn. Det är det närmaste jag kan komma dagligvaruhandeln, säger Emeli Svensson Sandin. 

Vad fick dig att byta inriktning och gå från MQ till Coop?

– Jag kände mig lite mätt och måste utmana mig själv. Jag fick chansen att hoppa på detta uppdrag och nu ger jag mig in i dagligvaruhandeln. Det ska bli spännande och lärorikt.

Vad ser du för utmaningar som du kommer tacklas med?

– Det är såklart många men främst att jag ska komma in och lära mig sortimentet, alla beställningar och hur mycket varor som faktiskt kommer gå åt. Det är steg ett i början. Sedan vill man alltid göra lite små förändringar när man kommer in som ny. Tillsammans med teamet kommer det bli lite förändringar. 

"Van att pendla"

Hon kommer pendla från bostaden i Oskarshamn till jobbet i Vimmerby och ser inga problem med det. 

– Så här långt funkar det bra och jag är van att pendla. När jag jobbade som säljcoach i region syd inom MQ blev det resor till Malmö och Helsingborg så jag vet vad det innebär.

Vad har du för styrkor som chef?

– Jag är samarbetsvillig och mån om att min personal ska fungera bra tillsammans. Då är jag säker på att det blir ett bra resultat i slutändan. 

Coop har saknat butikschef i flera månader och hon är redo för det nya jobbet. 

– Jag är alltid optimist. Det är ett härligt och rutinerat team som jobbar här. Jag ska komma in och avlasta medarbetarna från de tunga bitarna som de har fått dra själva de senaste månaderna. Förutsättningarna kan bara bli bättre.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt