Annons:

Swepress vice vd gästade GMV:

Swepress vice vd, Christian Ingemarsson, gästade God Morgon Vimmerby på torsdagen. Foto: Simon Henriksson

Swepress vice vd gästade GMV: "Trycksvärtan i blodet"

Redan i tolvårsåldern började Christian Ingemarsson att arbeta på Vimmerby Tidning. Nu är han vice vd bakom sin far, Bengt Ingemarsson, för Swepress-koncernen. – Jag har trycksvärtan i blodet, sade Christian Ingemarsson när han gästade God Morgon Vimmerby.

Annons:

Christian Ingemarsson var morgonens huvudgäst av God Morgon Vimmerby. Patric Engqvist frågade ut Swepress-koncernens vice vd inför näringslivet och andra frukostsugna och intresserade på Näs. 

Christian Ingemarsson, som är barnbarn till Vimmerby Tidnings tidigare redaktör och ansvarige utgivare Ingmar Karlsson, började arbeta inom familjeföretaget tidigt. Redan som tolvåring gick han i Bengt Ingemarssons – Christians far – fotspår. 

– Man kan säga att jag har trycksvärtan i blodet. Jag började på tryckeriet med att blada i tidningar när jag var tolv, tretton år, sade Christian Ingemarsson i God Morgon Vimmerby-stolen. 

Ingemarsson studerade i Sundsvall, innan han jobbade för koncernen i Stockholm. Nu är han, sedan ett antal år tillbaka, hemma i Vimmerby igen. Hans titel är vice vd på Swepress-koncernen, där Vimmerby Tidning ingår. Att gå i pappas och farfars fotspår var inte självklart. 

– Jag hade tänkt att jobba med annat, men min far kan vara ganska övertygande och övertalande. 

Digitala viktigare

I dagsläget tar han över alltmer efter Bengt Ingemarsson, säger han. Just nu pågår ett förändringsarbete. 

– Vi måste förändra oss och det digitala blir allt viktigare. Vi har gjort stora satsningar och vi kommer göra fler satsningar den närmaste tiden. 

Fastighetssidan är viktig för Swepress. 

– Den blir allt större och det är mycket miljöombyten. I mediebranschen går det väldigt fort och det händer snabbt. 

"Monopol är inte bra"

Att Vimmerby Tidning fick konkurrens av Dagens Vimmerby var bra, enligt Christian Ingemarsson. 

– Det är viktigt och stimulerande. Monopol är inte bra. Men vi ser att de digitala satsningar som påbörjats varit lyckosamma. 

På frågan från Patric Enqvist om Ingemarsson välkomnade Dagens Vimmerbys initiativ svarade han så här: 

– Absolut, jag välkomnade det initiativet. Det sporrar oss. 

Vurmar för motor

Utanför arbetet är motorsport ett stort intresse för Christian Ingemarsson. Han deltog nyligen i Midnattssolsrallyt och ska också köra det svenska rallyt nästa år med Anders Knutsson.

– Motor vurmar jag för. Jag gillar både att titta och köra, säger han. 

Christian Ingemarsson var inte ensam på scen. Marcus Alsér berättade att det snart är dags för oktoberfest igen och Företagarnas ordförande fick också svara på frågor om företagsrankingen. Patrik Kinnbom berättade om sin bakgrund och svarade också på frågor om företagsrankingen. Arbetsmarknadsenhetens Tobias Ragnarsson och Anders Eriksson redogjorde för deras nya projekt: arbetsintegration kvinnor. Turistchefen Peter Göransson fick en minut och berättade om lanseringen av nya reklamfilmer. Även oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) fick en minut och uppmanade företag att bjuda in politiker till företagsbesök. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt