Annons:

Regionalt företag intresserat av Krönsmon:

Ett regionalt företag är intresserat av tomt nummer sju på Krönsmon. Foto: Simon Henriksson

Regionalt företag intresserat av Krönsmon: "Väldigt angelägna"

Ett regionalt företag med cirka tio anställda är mycket intresserade av att etablera sig på Krönsmon. Så snart som i februari 2021 kan ett optionsavtal vara påskrivet.
– Det är långt framme redan, säger utvecklingschefen Thomas Svärd.

Annons:

Ett lokalt företag kommer att underteckna avtalet med kommunen senare i december om cirka 20 000 kvadratmeter på Krönsmon. Även ett regionalt företag är mycket nära att etablera sig i Vimmerby.

Det rör sig om ett regionalt företag utspritt på flera orter med cirka tio anställda. 

– Det är ett företag som är spritt över regionen, men som nu vill centrera sin verksamhet och ha ett utgångsläge. Då tycker de att Vimmerby och Krönsmon passar väl, säger utvecklingschefen Thomas Svärd.

Hur ser deras tidsplan ut?

– De är väldigt angelägna om att få till optionsavtalet för att kunna gå vidare med sina planer i sin styrelse och för att komma vidare. 

Kan tas i februari

Troligen kommer ett optionsavtal mellan kommunen och företaget signeras i februari. Företaget är intresserat av tomt nummer sju som är på drygt 11 500 kvadratmeter.

– Jag tror att det kommer tas första veckan i februari. Det är ganska nytt, men det är redan långt framme och vi jobbar på med det nu.

Ett regionalt företag som alltså kan skapa nya jobb i Vimmerby.

– Fortsätter de utvecklas framåt och kanske utökar sin verksamhet, så kan det innebära hitflyttade anställda. Det är jätteroligt. 

Vilket företag det rör sig om vill Thomas Svärd inte avslöja i det här läget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt