Annons:

Andréa från Södra Vi blir tv-kändis:

Andréa Ask tillsammans med kocken och tv-personligheten Tina Nordström under inspelningen av Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

Andréa från Södra Vi blir tv-kändis: "Bland det roligaste jag gjort"

I höst blir Andréa Ask från Södra Vi tv-kändis. Hon är en av årets deltagare i programmet Hela Sverige bakar 2021.
– Jag kommer tänka på det här när jag sitter på ålderdomshemmet, säger Andréa Ask och skrattar.

Annons:

2015 var Anna Nilsson från Djursdala med i Hela Sverige bakar. Nu är det återigen dags för en person från våra trakter. Andréa Ask, 25, från Södra Vi jobbar till vardags som operatör på Ljunghäll. I höst kommer hon dock att synas i tv-programmet Hela Sverige bakar, som firar tioårsjubileum.

– Jag sökte till programmet eftersom jag älskar att baka och alltid har älskat att baka. Det är en passion för mig att få stå i köket och att det är jävligt gott är ett plus, säger Andréa Ask och skrattar. 

Hon har alltid tyckt om att baka och började lite mer seriöst när hon började gymnasiet. Hon sökte till programmet redan förra året.

– Då kom jag till slutcastingen och efter det tänkte jag att jag inte skulle söka igen. Men så gjorde jag det i sista sekund i år och när man blev antagen, så trodde jag knappt på det. Man blir chockad för det är så himla många som söker. I år, eftersom det är tioårsjubileum, är verkligen allt maxat också.

"Vill se programmet själv"

Andréa Asks favorit är tårtor – men i Hela Sverige bakar behöver man förstås gå utanför sin egen komfortzon också.

– Vi får göra flera olika kategorier inom bakning och man känner ju att man är vassare på vissa saker. Det är två bak i varje program och det tekniska har man ingen aning om. Man lyfter på en duk och det känns knivigt, men jag älskar utmaningar och tog det seriöst. 

Hur blir det att se sig själv på tv?

– Jag kommer vilja se första programmet helt själv, säger hon och skrattar:

– Man vet inte hur själva programmet blir. Det är ju nedklippt till 45 minuter och jag är lite nervös till hur det har klippts ihop. Men jag är alltid glad och positiv och jag hoppas att det syns.

Hur tror du att dina vänner kommer reagera?

– Jag har ju ett bakkonto på Instagram, så många vet att jag tycker om att baka. Många kanske inte blir särskilt förvånade. 

Vad har varit bäst med den här resan?

– Gemenskapen med alla. Den tyckte jag att man fick direkt. Nu var det ett tag sedan vi spelade in och man har glömt lite. Det ska bli spännande att se hur det ser ut. Man levde ju lite i en bubbla där ett tag.

"Bland det roligaste jag gjort"

Hon säger att hela upplevelsen är bland det häftigaste hon har varit med om.

– Jag önskar att alla vågar testa på något sådant här. Att få vara med i programmet är bland det roligaste jag har gjort. Jag kommer sitta på ålderdomshemmet och tänka tillbaka på den här perioden, säger hon och skrattar:

– När jag kom till Taxinge Slott fattade jag fortfarande inte att jag skulle vara med. Det var så orealistiskt att jag, Andréa från Södra Vi, skulle vara med. Jag kommer kolla på det här med skräckblandad förtjustning. 

Har du någon dröm eller tanke på att jobba med det här på heltid?

– Den största drömmen är väl att starta ett eget bageri eller konditori. Nu är jag mycket osäkert med coronan och allt och jag vet inte om det skulle funka i Vimmerby. Men att baka vill jag verkligen.

Den 22 september är det premiär för Hela Sverige bakar i TV4. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt