Annons:

Festen kan börja igen – Kharma har sålt mer förköp än någonsin

Nu är det dags för stora fester igen på Kharma. Foto: Arkivbild

Festen kan börja igen – Kharma har sålt mer förköp än någonsin

Det svenska samhället har åter öppnat. Christopher Novratidis, som driver nattklubben Kharma, har tajmat in en tvådagarsfestival lagom till att restriktionerna släppts.
– Det kommer bli hur grymt som helst, säger han.

Annons:

I 568 dagar levde Sverige med olika restriktioner. Ibland hårdare, ibland mjukare. I onsdags släpptes i princip alla restriktioner för vaccinerade – och nu blir det Vimmerby Gungar på Kharma i dagarna två.

– Det är stressigt, det är många moment man ska gå igenom. Rutinerna har man ju inte tänkt på de senaste 18 månaderna. Det är så mycket att tänka på, det är mycket som ska funka. Och jag vill verkligen inte missa något, säger Christopher Novratidis när vi når honom i förberedelserna inför helgens stora festligheter.

Både fredag och lördag blir det fest som före pandemin på Kharma och Novratidis är förstås ordentligt taggad.

– Det kommer bli hur jävla grymt som helst. Jag vill att allt ska klaffa, att allt ska vara perfekt. Man har väntat på det här i 18 månader och man har den här pirrande känslan som man hade de två, tre första månaderna. Vi har ju hållit på i åtta år men nu är det där pirret tillbaka. Min största njutning blir att se 450 personer röja och ha hur roligt som helst.

Har ni sålt ut stället?

– Det är mycket mer förköp än det brukar vara. Vi har sålt 90 procent och så mycket har vi aldrig sålt. Det kommer bli utsålt i två dagar. 

"Andas ut"

Christopher Novratidis säger att han har märkt av en längtan efter att kunna gå ut som vanligt igen.

– Ända sedan de första lättnaderna kom har folk pratat om det här. Nu kan man gå ut och dansa igen. Annars har vi fått säga till folk att sitta ned och många har verkligen längtat efter det här.

Hur kommer du känna när folket kommer in?

– Vid 22 när vi trycker upp dörren, allt är igång, personalen är på plats och vakterna har intagit sina platser. Då kan man andas ut och det kommer kännas fantastiskt. Innan dess kommer jag vara fokuserad och inte lämna något åt slumpen.

Kharma planerar för en intensiv höst med många evenemang.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt