Annons:

Kharma premiärtestar satsning för unga:

Nattklubben Kharma satsar på ett dubbelevent i helgen. Foto: Arkivbild

Kharma premiärtestar satsning för unga: "Kom ut och ha roligt"

På lördag är det dags för det första större evenemanget på länge på nattklubben Kharma. Då blir det en nyhet med en spelning för ungdomar innan det öppnar för vuxna senare på kvällen.
– Vi har tänkt länge att vi vill göra det här, säger Christopher Novratidis.

Annons:

Ett pågående vägarbete utanför entrén ställde till både våren och sommaren för nattklubben Kharma i Vimmerby. Nu är det dock dags för den första livespelningen på fem månader.

Den 16 september kommer epadunkbandet Raggarligan till Vimmerby. Bandet har gjort stor succé det senaste året och har drygt 40 miljoner strömningar på Spotify.

En stor nyhet är att det blir två spelningar och event denna kväll. Först blir det ett drogfritt event för ungdomar under 18 år på kvällen innan nattklubben öppnar som vanligt för personer över 18 år.

– Vi väljer att köra även för en yngre publik. Vi har tänkt på det länge och vill bli ett nöjesställe för alla. Det har blivit lite mer privata fester bland unga idag, men vi vill att den yngre målgruppen också ska gå ut, socialisera sig och träffa vänner på krogen, säger Christopher Novratidis.

Han tycker att det finns något visst i kontakten man får med människor i verkligheten.

– Många sitter tyvärr bara hemma nu med sina telefoner. Jag, som är från den äldre generationen, tycker att det är synd. Så vi tänker att man ska komma ut, ha roligt och ta en alkoholfri öl eller en läsk. Jag vill att krogen ska vara viktig för alla generationer. Generellt sett i hela Sverige håller krogmiljön på att dö ut.

Hoppas det blir återkommande

Någon nedre åldersgräns har man inte satt, men man räknar med att eventet besöks av 12- till 17-åringar. 

– Jag tror inte en mamma skickar ut en sexåring, men kommer det en sju- eller åttaåring som har med sig mamma eller pappa så är det inga konstigheter.

Hoppas du att det här blir återkommande?

– Det är tanken. Sedan är det klart att alla artister inte går med på det, men vi kommer försöka få de flesta som spelar hos oss att göra en ungdomsspelning också. Det är ju deras framtida lyssnare också, det är en vinst för båda parter. Jag hoppas verkligen att det blir återkommande, men det beror lite på hur det går. Vi hoppas på många besökare på båda eventen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt