Annons:

Lite tidigare än väntat – nu kan Kharma öppna sin uteservering

Nu till helgen kan Kharma öppna sin uteservering. "Grymt skönt", säger Christopher Novratidis. VEMAB:s vd Olle Fogelin beklagar fortsatt att deras arbete påverkat näringsidkare. Foto: Ossian Mathiasson/Simon Henriksson

Lite tidigare än väntat – nu kan Kharma öppna sin uteservering

Det tidigare beskedet var att Kharma skulle kunna öppna sin uteservering den 29 maj. Nu har arbetet gått något snabbare och på fredag blir det uteserveringspremiär för Kharma efter det stora grävarbetet i anslutning till restaurangen/nattklubben.
– Grymt skönt, säger Christopher Novratidis.

Annons:

I april kunde vår tidning berätta om Kharmas svåra situation med anledning av det omfattande grävarbete som skett i direkt anslutning till restaurangen och nattklubben. 

Det hänger ihop med Vimarhems byggnation på tomten Uven som ligger alldeles intill. Arbetet med att riva vid Kharmas uteservering kom dock igång mycket senare än planerat och det fick effekten att Kharma fick ställa in sin inplanerade uteserveringspremiär.

Då var budet att uteserveringen skulle kunna öppna igen tidigast den 29 maj. Nu kan vi berätta att arbetet blivit klart något tidigare än vad man trodde där och då. 

– Man har jobbat på som sjutton och man är i princip klara. Under torsdagen blir det slutstädning och det vet Kharma om. Informationen jag har, och som han ska ha fått, är att det ska gå att ha uteservering i helgen, säger Olle Fogelin, vd för VEMAB.

"Grymt skönt"

Han är glad över att arbetet nu gått i mål. 

– Vår underleverantör har kämpat på och det är bra att det blivit klart tidigare. Sedan är det fortfarande jättetråkigt att näringsidkare påverkas av vårt arbete. Det har jag sagt förut och det säger jag igen.

Christopher Novratidis, ägare till Kharma, är glad över att man nu kan öppna uteserveringen. 

– Det är mindre detaljer kvar och vi siktar på att öppna uteserveringen på fredag, säger han.

Hur känns det att det blir klart innan den här helgen?

– Självklart är det skönt, det är grymt skönt. Det behövs. Det har varit två helger med bra väder och det har vi märkt av. Det har varit mindre att göra jämfört med hur det brukar vara. Vi behöver att det drar igång.

Däremot ser det svårt ut med event, säger han.

– Det går inte att hitta något att boka. Eventet i april har gått förlorat, eventet i maj har gått förlorat. Vi har ingen spelning förrän i september som det ser ut. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt