Annons:

Ingen uteserveringspremiär för Kharma nu:

Kharmas ägare Christopher Novratidis tvingas skjuta fram Kharmas uteserveringspremiär. Foto: Ossian Mathiasson

Ingen uteserveringspremiär för Kharma nu: "Det är katastrof"

På fredag har flera av Vimmerbys restauranger slagit sig samman för en gemensam uteserveringspremiär. Nu står det klart att Kharma tvingas avstå. Arbetet utanför restaurangen sätter stopp.
– Det är förödande för oss, säger Christopher Novratidis.

Annons:

Förra veckan berättade vi om Kharmas svåra situation med anledning av det omfattande grävarbetet som görs i direkt anslutning till restaurangen/nattklubben

.Ägaren Christopher Novratidis uttryckte skarp kritik mot VEMAB:s hantering av arbetet.

– Jag fick till mig att de skulle börja riva vid vår uteservering den 28 februari. Det var vi helt okej med och vi plockade undan allt, så att de kunde börja. Men där började man istället den 11 april. Det är nästan en och en halv månad senare. Hur är det möjligt? Nu bara hoppas vi att det är klart till 28 april. Då ska vi ha en gemensam premiär tillsammans med flera andra restauranger. Blir det framflyttat nu? Vi vet inte eftersom vi inte fått någon information. Har vi ingen uteservering och det är bra väder den 28 april så kommer vi inte ha en enda gäst, sa han bland annat.

Nu står det klart att Kharma får ställa in uteserveringen. Arbetet kommer inte ha hunnit tillräckligt långt.

– För oss är det förödande. Vi kommer från två tuffa år och blir klämda från två håll känns det. Det här är pengar vi inte kan ta igen. Nu kan vi öppna vår uteservering tidigast den 29 maj. Det är en månad ytterligare för oss, säger Christopher Novratidis.

"Blev försenade av väder"

Kharma och VEMAB möttes i slutet av förra veckan och diskuterade situationen.

– Vi har försökt att hitta så snabba lösningar som möjligt och pratat med Christopher. Jag är inte jättenöjd över att han tappat en månad och det är naturligtvis olyckligt och det har jag förståelse för. Han har fått information av oss tidigare, men vi har en förbättringspotential när det gäller att den löpande dialogen när det gäller förseningar. Sedan är det svårt att komma ifrån att hans verksamhet blir påverkad, säger Olle Fogelin, vd på VEMAB.

I efterhand, kunde ni ha gjort något annorlunda?

– Vimarhem har en byggnation på Uven och de här arbetena hänger ihop. På det sättet har vi inte haft möjlighet att göra något annorlunda. Nu blev vi försenade av väder och bygget gick inte riktigt som planerat och det är inte alls kul för Kharma givetvis. Vi försöker göra vårt bästa. Jag får ta till mig att han inte fått uppdaterad information. Sedan hade inte arbetet gått fortare för det, men han hade kunnat agera annorlunda möjligen.

Hur upplevde du dialogen som ni haft med Kharma efter den kritik Novratidis uttrycke?

– Jag förstår att han tycker att det här är jobbigt för det belastar hans verksamhet, det har jag full förståelse och respekt för. Vi har haft ett bra samtal och han låter nöjd över mötet. Sedan är han inte nöjd med jobbet som sådant. Han ville att det skulle vara klart för en månad sedan och det har jag förståelse för.

När kommer det vara klart?

– Det beror på vad som menas med klart. Menar vi allting och en återställd uteplats pratar vi slutet på maj, men han ska få till så han kan använda lokaler inomhus i närtid.

Premiär för ny belysning

Christopher Novratidis tyckte att det var ett bra möte, men att det skulle ha skett mycket tidigare. 

– Nu blir det tidigast sista veckan i maj vi kan öppna uteserveringen. De bad om ursäkt för att de brustit i kommunikationen och det hjälper inte mig ekonomiskt och det hjälper inte mig när uteserveringspremiären flyttas fram en månad. Man kunde ha gjort det här på ett bättre sätt. Jag hoppas någon lösning, för det är sjukt tufft för oss.

Kharma bokade av eventen för april och har gjort det även för maj. Men man försöker nu ordna ett nytt event i maj.

– Vi tittar på det och hoppas kunna ha ett nytt event i maj.

Nattklubbskvällar är det både fredag och lördag.

– Vi har ny belysning i nattklubben som vi har investerat i och som det är premiär för nu på lördag. Det ger något extra och vi hoppas att många kommer förbi oss. Vi behöver allt stöd nu. 

Simon Henriksson

Jakob Karlsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt