Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Vimmerby. Genom att använda Dagens Vimmerby tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta

Annons:

Simon Johanssons restaurang öppnas den 1 april i år. Foto: Privat

Nedräkningen fortsätter – då invigs Simons restaurang

Nedräkningen till öppningen av Simon Johanssons restaurang har börjat. I dag är det exakt 32 dagar kvar till invigningen.
– Det känns väldigt inspirerande och spännande, och såklart sjukt häftigt att det är så nära, säger den nya restaurangägaren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter många spännande uppdrag och bland annat några år som chef på Astrid Lindgrens Näs tog Simon Johansson steget i vintras. Han sade upp sig från jobbet, tog över Sweet Chili-lokalen på Storgatan – och sedan dess har det varit fullt ös mot öppningen av hans egen restaurang. 

Nu har invigningen fått ett datum. Den 1 april slår portarna upp för första gången.

– Jag kan absolut inte säga att jag är nervös, i det här vardagsrummet kommer jag att känna mig som hemma och därmed försvinner nervositeten. Klart att jag är spänd och förväntansfull! Allt har så här långt blivit just som jag har sett framför mig och det är så härligt att se det växa fram. Men det hade inte blivit såhär bra om jag inte fått hjälp av alla fantastiska människor runt omkring mig, och inte heller utan all feedback som hela tiden kommer över SMAK.

Känner ingen oro

Förhoppningen vara att kunna öppna i mars, men arbete med ventilationen sköt fram invigningen.

– Den senaste tiden har varit mycket jobb och planering kring det sista gällande lokalen, det var mycket jobb med ventilationen som gjort att vi inte har lyckats att hålla tidsramen. Men nu är vi på banan igen.

Vad har hänt under den senaste tiden?

– Tiden går mest åt till att göra lokalen helt färdig och samtidigt skapa en bra kontakt med alla nya leverantörer. Jag är även ute och pratar med leverantörerna för att jag vill ha en så bra inblick som möjligt.

Finns det något orosmoment i dagsläget?

– Just nu känner jag inget som gör att vi inte skulle hinna klart i tid.

"Många har undrat"

Idéerna och förslagen om restaurangens inriktning har varit många. Huvudpersonen själv är fortfarande hemlighetsfull.

– Det kommer jag att släppa på invigningen. Det har varit väldigt många som undrat och alla har olika tankegångar om vad det ska bli och hur det ska vara. Det är så kul att höra samtidigt som man får nya idéer av folk intresse. Många hoppas på samma tankegångar som jag hade på Näs.

Annons:

Jakob Karlsson

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

3 kommentarer

Linda 2017-02-28 14:16:38

Lycka till Simon!!! Vi kommer att komma för du gör så HIMLA GOD MAT!!!!

Hungrig 2017-02-28 21:32:36

Ja, lycka till, vi står praktiskt taget redan i kön! This will make Vimmerby great again! :-)

Restaurang varje vecka 2017-02-28 22:25:49

Gratisreklam är den som behövs. Inget speciellt här inte.

Svar:

Varje vecka? Vi har skrivit om Simons restaurang två gånger. Först att den öppnar och sedan när den öppnar. Jag anser absolut att båda publiceringarna varit relevanta.

Jakob Karlsson

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

Annons:

Annons:

Annons:

Blackstad IF firar 90 år

Annons:

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Gå tillbaka till mobilversion