Annons:

Arrangören laddar inför helgens unika musikkväll: ”Kommer köra så det ryker”

Så här såg det ut under förra årets upplaga av Visafton i Nyllinge. Foto: Stefan Härnström

Arrangören laddar inför helgens unika musikkväll: ”Kommer köra så det ryker”

Det har blivit dags för årets Visafton i Nyllinge. På lördag, den 5 augusti, kommer publiken att få höra härlig musik på den unika platsen. Väderprognosen ser stadig ut och de sista förberedelserna börjar falla på plats.
– Vi ser jättemycket fram emot det, säger Kalle Sellbrink, som är en av arrangörerna. 

Annons:

Visafton i Nyllinge Bränneri arrangeras varje år i början av augusti. På lördag är det dags för årets upplaga och arrangörerna Kalle Sellbrink och Nisse Hjaldefeldt välkomnar publiken med öppna armar. 

– Vi kommer köra så det ryker på lördag. Vi ser jättemycket fram emot det, det är liksom årets roligaste kväll, säger Kalle Sellbrink. 

Hoppas på fint väder

Publikuppslutningen för konserten är helt väderberoende. 

– De åren då det har varit dåligt väder har vi tappat i besökare. Om det är solsken brukar det ligga på 600–700 besökare. De få åren med dåligt väder har det kommit 250–300 i stället, så det är ganska stor skillnad. 

– Men vi har mycket noggrant kollat väderprognoserna och det ser faktiskt ut som att det ska bli bra väder på lördag, så vi hoppas och håller tummarna. 

De första förberedelserna inför årets Visafton startade redan i februari. Det gäller att först hitta artister som vill spela under konserten. I år har det inte varit några bekymmer med att få ihop ett starkt startfält. 

– I år har vi haft förmånen att det är jättemånga artister som har kommit till oss och frågat om de får vara med. Det blev i princip fullbokat bara av de som frågat om de får komma. Det tyder väl på att vi har fått ett gott rykte och att folk tycker det är roligt att spela hos oss. 

Artisterna som spelar

Under lördagen kommer publiken att höra toner från countryduon Dimpker Brothers, de lokala Dolly Dots och Carl Lidberg från Linköping. 

– Carl Lidberg släpper sin debutsoloskiva senare i år. Han är gitarrist, men det här är första gången han gör musik under eget namn. Så vi får världspremiärer av hans kommande låtar, berättar Kalle Sellbrink. 

Vidare kommer Thomas Gustafsson och Alice Hartvig. Arrangören Kalle Sellbrink kommer naturligtvis också spela. 

– Om jag har förstått det rätt har Thomas Gustafsson aldrig uppträtt i så här pass stora sammanhang. Så det ska bli jätteroligt att vi blir de första som får se honom live, säger Kalle Sellbrink.

På plats finns även det eminenta husbandet som består av Niklas Jaldefeldt, Åke Hammarskjöld, Robert Juth, Christian Andersson och Nisse Bülow.

– Det kan säkert bli att någon eller några av killarna i bandet kommer fram och kör någon sololåt. Vi tycker det är roligt att överraska oss själva ibland, säger Kalle Sellbrink och skrattar. 

Ljus framtid för Visafton

Kalle Sellbrink har varit arrangör för Visafton i tolv år, men det finns inga planer på att sluta. 

– För ett par år sedan tänkte jag lämna över facklan till någon annan, för det tar väldigt mycket tid och eftersom jag är ute och spelar mycket i sommarn så ligger det lite illa. Men det året jag kände så bestämde jag mig mitt under konserten att det skulle bli Nyllinge även nästkommande år. Så nu har jag sagt att de får bära ut mig. Jag kör det här så länge jag orkar och kan. 

Vad är det som gör Visafton så speciell?

– Det är en slags magi i den gamla Bränneriruinen. Det är en väldigt vacker plats och det blir en otroligt fin och intim stämning där. Oavsett hur många som kommer så känns det som att man är nära varandra. Visafton kanske inte låter så hejdundrande, men alla som går därifrån är väldigt glada och vill komma tillbaka. Det är svårt att förklara känslan med ord, men har man varit där tror jag man vet vad jag pratar om. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt