Annons:

  • Ny kristall till Alfred Svensson – här är beskedet om populära tv-serien

    Klas Eriksson och Alfred Svensson med den kristall man vann på Kristallengalan på måndagskvällen. Foto: Privat

  • Ny kristall till Alfred Svensson – här är beskedet om populära tv-serien

    Till hösten väntar en scenshow med Leif & Billy, där intresset varit jättestort från publiken. Foto: Pressbild

Ny kristall till Alfred Svensson – här är beskedet om populära tv-serien

Humorserien Leif & Billy har gjort Alfred Svensson rikskänd. Under gårdagens Kristallengala vann han och parhästen Klas Eriksson en kristall för årets komedi- och humorprogram.
– Det är helt fantastiskt kul, säger Alfred Svensson från Virum utanför Tuna.

Annons:

Redan år 2020 tog Alfred Svensson och Klas Eriksson hem sin allra första kristall för sin komediserie "Leif & Billy". Nu var det dags igen. Under måndagskvällen stod det klart att man vann årets komedi- och humorprogram i konkurrens med "Herr Talman", "Kärlek & Anarki", "Meningen med livet" och "Vuxna människor". 

En kristall som Alfred Svensson förstås värdesätter högt. När vi pratar med honom under tisdagsförmiddagen är han på väg ned till Skåne för ett bröllop till helgen. Och inte vilket som helst – utan sitt eget bröllop.

– Att vi fick en kristall är helt fantastiskt. Det är så jäkla kul. Jag tycker det är lika roligt som för tre år sedan. På ett sätt är det roligare nu till och med eftersom det var corona då. Det var en minivariant av Kristallengalan utan publik och så. Den här gången kändes det mer på riktigt.

Hur var det att ta emot priset?

– Det var fantastiskt. Man är ju väldigt nervös, men man räknar aldrig med att vinna sådana här saker. Ser man på statistiken så trodde man ju inte att vi skulle vinna. Vi har varit nominerade många gånger, så man blir lite chockad. Det var härligt att vi fick en kristall för den sjunde säsongen. Vi är otroligt glada.

Hur firade ni?

– Det blev ganska lugnt. Vi tog några glas champagne och sedan gick jag hem vid 23-tiden. Jag skulle ju upp tidigt och köra ned till Skåne. 

Så hade inte Leif & Billy firat en kristall kanske?

– Haha, nej, inte riktigt. Det blev nog lugnare nu. 

Alfred Svensson var också nominerad i kategorierna "Årets tv-personlighet" och "Tittarnas favoritprogram" men blev där slagen av Benjamin Ingrosso och Spökjakt.

– Att jag var nominerad till "Årets tv-personlighet" var extremt otippat. Jag har inte en aning om vad det kom ifrån, men det var väldigt kul. Jag förstod att det skulle vara svårt att ha en chans mot familjen Wahlgren, men det var verkligen jätteroligt att vara nominerad.

Blir det fler säsonger?

I sommar har det spekulerats kring om den sjunde säsongen med karaktärerna Leif och Billy också var den sista.

– Det här blev ett bra avslut, att den sjunde säsongen fick en kristall, men det är inte alls säkert att det var den sista säsongen heller. Vi har tagit en paus med programmet nu.

Ingenting är helt klart?

– Vi har en väldigt bra dialog med SVT och de är intresserade av att göra mer, men det blir längre fram. 

Det beror på att Alfred Svensson och Klas Eriksson nu förbereder för fullt inför sin scenshow på Scalateatern i Stockholm som har premiär den 28 september.

– Allt går bra. Vi har skrivit hela föreställningen och börjat repa så smått. Vi börjar repa på heltid om en vecka. Nu är fokus helt på det här, men när vi gjort det så är det inte omöjligt att det blir fler säsonger. Det kanske blir en långfilm direkt också, vi får se helt enkelt. Men karaktärerna lever vidare och vi kommer tillbaka till rutan – det är jag helt säker på.

Sålde slut direkt

Biljetterna har gått åt som smör i solsken och alla 38 föreställningar mellan 28 september och 26 november är slutsålda.

– Det sålde slut sjukt snabbt och det är häftigt. Därför kommer vi köra en period till mellan januari och mars. Det blir 24 föreställningar till. Vi har en dialog med en annan större scen i Stockholm, men vi får se vad som händer.

Det bevisar förstås att intresset för deras succékaraktärer är stort.

– Det känns helt otroligt och vi inte hade räknat med det intresset. Det är helt fantastiskt.

Men en långfilm finns fortfarande med i tankarna?

– Det gör det absolut. Det kommer nog komma, men vi får se när det blir. Tidsplanen för föreställningen är inte helt satt och allt beror på vad vi känner. Tycker vi det är roligt kan vi nog hålla på med det rätt länge och säkert några år framåt i tiden.

Varit hemma ett tag

Alfred Svensson spenderade delar av sommaren i hemtrakterna.

– Jag var hemma ett par veckor, hängde en del och gick på ALV. Det var härligt. 

Blir du ordentligt igenkänd?

– Ja, lite, men det är bara kul. Det är väl ett tecken på att man gör något rätt, att folk vill komma fram och prata. Det är bara uppmuntrande och inget jag tycker är jobbigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt