Annons:

Känt namn till välgörenhetskonserten i Vimmerby

Ingen mindre än Uno Svenningsson kommer till Vimmerby kyrka i slutet på mars. Foto: Pär Wickholm/Pressbild

Känt namn till välgörenhetskonserten i Vimmerby

Snart är det dags för Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubbs årliga välgörenhetskonsert. Det är ett rikskänt namn som kommer till den 26:e konserten.
– Det känns jätteroligt, säger Ulf Berg från Rotaryklubben.

Annons:

Årets välgörenhetskonsert blir den 26:e i ordningen efter starten på 90-talet. Genom årens lopp har väldigt mycket pengar samlats in. 

– Sedan vi startade har vi samlat in mer än en miljon kronor, som oavkortat gått till välgörande ändamål, berättar Ulf Berg. 

Bland annat har pengarna gått till ett vattenprojekt i Tanzania och vänorten Joniskis i Litauien. 

– De senaste åren har vi skänkt en del till olika hjälporganisationer till förmån för Ukraina. Allt överskott skänker vi vidare och vi har en kommitté som bestämmer var pengarna ska gå. Vi får se vad som är mest angeläget i år, säger Berg.

Firar 40 år som artist

Vem dyker då upp på konserten? Jo, ingen mindre än Uno Svenningsson, som firar 40 år som artist och ger sig ut på en jubileumsturné 2024. Den 24 mars kommer artisten med en låtskatt som innehåller låtar som "Under ytan" och "Vågorna". Likt många andra fick Uno Svenningsson ett uppsving efter att ha deltagit i "Så mycket bättre" för ett antal år sedan. 

– Det känns jätteroligt att vi lyckats få till oss Uno Svenningsson. Han är lite het och vi tror att han kommer kunna locka en del folk. Han firar ju dessutom 40 år som artist i år med en jubileumsturné. 

Biljettförsäljningen går igång inom kort. 

– Vi kommer ha våra vanliga biljettförsäljningsställen, men i år går det även att köpa digitalt för första gången. 

Konserten hålls den 24 mars i Vimmerby kyrka. 

– VI har haft många starka artister och i år har vi lyckats få hit en rikskändis. Det är otroligt roligt, säger Ulf Berg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt