Annons:

Allsången presenterar sin konferencier:

Fredrik Thalin är klar som konferencier för allsången i Storebro. Här tillsammans med Storebros ordförande Eva Kindstrand-Drie.

Allsången presenterar sin konferencier: "Blir det så öppnar vi bubblet"

Allsången i Storebro är tillbaka med full kraft. Storebro IF räknar med en stark artistuppsättning – och på fredagen presenterades Fredrik Thalin som konferencier.
– Det ska bli roligt och härligt, säger han.

Annons:

Att Diggiloo arrangerades i Vimmerby sommaren 2017 gjorde att Storebro IF valde att inte arrangera sin populära allsångskväll. 

Nu, inför 2018, är man tillbaka och laddade för en stark återkomst.

– Vi är jättetaggade och sugna. Vi skulle kunna köra nästa helg känns det som. Ska man komma tillbaka ska man komma tillbaka ordentligt och vi vill satsa lite extra i år, säger Storebro IF:s ordförande Eva Kindstrand-Drie.

Allsången i Storebro siktar på fyra till fem artister plus några lokala förmågor.

– Priset avgör förstås, men vi vill ta hit delar av Sverigeeliten. Våra sponsorer har vi i ryggen hela tiden, artisterna vill gärna komma hit och det pratas om hur bra den här platsen är. Det känns overkligt att få höra det, fortsätter hon.

"Då öppnar vi bubblet"

2016 besökte 1 200 personer allsången. Nu hoppas man på ännu fler. Allsången arrangeras onsdagen vecka 30.

– Ett år hade vi 2 300 och kan man komma upp i 2 000, tja, då öppnar vi bubblet, tänker jag. Sedan vet man inte riktigt hur det mottas när man legat nere i ett år. Det viktiga är att de som kommer dit blir nöjda.

Målet är att få en bred på uppsättningen av artister.

– Vår publik har blivit barnfamiljer och äldre, vi tar nog inte så många mellan 20 och 30 år. Det finns väl mycket annat att göra för dem, men vi har bredden och vi ska ha bredden. Det ska finnas något för alla, men sedan kanske det finns en artist som bara 40-talisterna känner igen. 

Någon artist har ännu inte presenterats, men det är på gång.

– Inom ett par veckor kommer nog första bokningen. Vi jobbar på och det kommer komma allteftersom. Vi har några namn vi jobbar med, men ingenting är påskrivet. Vi planerar att öppna vår Facebook-sida och hemsidan nästa vecka.

"Blir utmanande"

Klart är åtminstone vem som blir konferencier. Det blir ett igenkänt ansikte. Fredrik Thalin, van konferencier och skådespelare, ska ta publiken igenom kvällen.

– Vi har knutit till oss honom och det är vi så himla nöjda över. Vi hade ett samarbete 2016 och det blev jättebra. Nu ska han köra själv. 

Fredrik Thalin är taggad inför uppgiften.

– Det blir utmanande att stå där ensam, men det känns också jättebra. Det ska bli roligt och härligt och man kommer känna igen det förstås. Jag vill ha komiken, det vill jag ha in. Jag ska absolut inte vara i fokus, men jag brinner för det roliga. Det är viktigt att få publiken att känna sig välkommen och det ska vara en härlig och intim kväll.

Blir Barnens dag igen

Fredrik Thalin tror också att artistsamlingen kan bli något extra.

– När jag hör namnen – jädrar vilka namn tänker jag. Att det här görs i Storebro av helt ideella funktionärer, det är helt enormt.

Under 2018 blir det även en Barnens dag på Bruksvallen, precis som under fjolåret. 

– Vi hade 40 anmälda förra året och det ska vi försöka köra under augusti månad. Annars blir det mesta koncentrerat till allsången i år, säger Eva Kindstrand-Drie.

Mer om allsången kommer förstås så fort en artist presenteras.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt