Annons:

Samir & Viktor ska fylla parken: ”Ett steg närmare bubblet”

Fredrik Thalin och Eva Kindstrand-Drie presenterade Samir & Viktor som den första artistbokningen till årets allsång i Storebro. Foto: Ossian Mathiasson

Samir & Viktor ska fylla parken: ”Ett steg närmare bubblet”

Efter ett år i malpåse gör Allsången i Storebro comeback – med ett högre budgettak och fokus på tre-fyra artister.
På torsdagen presenterades första artistbokningen med Samir & Viktor.
– Man vet inte hur man blir mottagen när man kommer tillbaka så vi har steppat upp, säger Storebro IF:s ordförande Eva Kindstrand-Drie.

Annons:

Under torsdagen tillkännagavs det första artistsläppet för sommarens upplaga av Allsången i Storebro. 

Samir & Viktor var först ut att annonseras. Med låten ”Shuffla” tog sig den svenska musikduon, som består av TV-profilen Samir Badran och modebloggaren Viktor Frisk, vidare till finalen av Melodifestivalen i år.

"Kommer bli bra"

De släppte singeln ”Success” 2014 och deltog med ”Groupie” i Melodifestivalen 2015 och ”Bada nakna” i Melodifestivalen året därpå.

De tog sedan ett uppehåll där de två släppte varsin singel som soloartist.

Våren 2017 gjorde de comeback med ”Kung” och nu är de igång på allvar.

– Jag är helt säker på att det kommer bli bra. När folk fick reda på att vi skulle ha allsången igen så har vi fått önskemål om att vi ska boka upp dem, säger Eva Kindstrand-Drie.

Då öppnas bubblet

Många kända svenska artister har besökt Allsången i Storebro genom åren, bland annat E.M.D, Darin, Linda Bengtzing, Markoolio, Martin Almgren, Harpo och Pernilla Wahlgren.

Årets dragplåster blir alltså Samir & Viktor.

– Jag anser att det här är top notch. Det känns som att det blir svårt att slå det här, säger Eva Kindstrand-Drie och fortsätter:

– Vi har hela tiden sagt att vi ska öppna bubblet om vi kommer upp i 2 000 besökare och med Samir & Viktor på scenen så är det ett steg närmare bubblet.

Höjt budgettak

Förra året blev det ingen allsång i Storebro och skälet var att Diggiloo besökte Vimmerby.

Nu gör man comeback. De räknar med att artistuppsättningen ska bestå av tre-fyra artister och Eva Kindstrand-Drie menar att man har valt att satsa hårt inför årets allsång med ett höjt budgettak.

– Allsången brukar kosta hundratusentals kronor och i år har vi valt att steppa upp och satsa ytterligare. Man vet inte hur man blir mottagen när man kommer tillbaka så vi har steppat upp och vi har verkligen sponsorerna med oss. Det känns jätteroligt. Jag blev stoppad fem gånger på stan efter att vi hade presenterat Samir & Viktor, säger hon.

Föreningen svetsas samman

Under våren kommer de resterande artisterna presenteras men inget är klart just nu.

– Vi har fler förfrågningar ute, vi väntar på prisuppgifter samtidigt som det ska passa in. Vi vill ha någon lokal förmåga och något som passar den lite äldre målgruppen även om jag tror att Samir & Viktor kan passa dem också, säger hon.

För föreningen betyder allsången mycket.

– Den är jätteviktig både ekonomiskt och den svetsar samman föreningen när vi arrangerar en sådan grej tillsammans. Vi gör mycket saker tillsammans och nu har vi en uppåtgående spiral där folk anmäler sig och vill jobba ideellt i föreningen. Det är vi glada för. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt