Annons:

  • Johanna debuterar i Melodifestivalen – ”Varit en dröm”

    Johanna Abenius showar loss tillsammans med Robert Gustafsson i Melodifestivalen på lördag. Foto: Ronny Larsson, Schlagerprofilerna

  • Johanna debuterar i Melodifestivalen – ”Varit en dröm”

    Numret är fartfyllt och Johanna Abenius hoppas förstås på avancemang till finalen. Foto: Pelle T Lindvall

Johanna debuterar i Melodifestivalen – ”Varit en dröm”

Vimmerbydottern Johanna Abenius är en riktig Melodifestivalen-fantast. I kväll gör hon debut på scenen när sista deltävlingen avgörs i Örnsköldsvik.
– Det är en jättedröm för mig, säger hon.

Annons:

Showartisten Johanna Abenius, född och uppväxt i Vimmerby, har följt Melodifestivalen sedan barnsben. I kväll blir perspektivet ett helt annat. Då ställer sig Johanna på scenen som en del av Robert Gustafssons nummer.

– Det blir spännande. Vi har repat för fullt i flera veckor och det går jättebra. Det är ett stort team som är med; Edward Af Sillén regisserar, Per Magnus Andersson koreograferar och på scenen står Robert med sitt band Rolandz samt jag och Anna-Lena Björklund som körar och dansar.

”Lätt att hänga med”

Den svenske humorgiganten Robert Gustafsson gör debut i Melodifestivalen som sitt alias Roland i dansbandet Rolandz.

– Låten är väldigt härlig och svängig, det är lätt att hänga med i den. För text och musik står Fredrik Kempe, David Kreuger och Robert själv, och det är både dansbandsmusik och lite vegaskänsla.

Vad tror du om era chanser?

– Jag tror att de är rätt bra. I mitt tycke är det ett väldigt bra nummer. Det är showigt och härligt, men samtidigt vet man aldrig hur folket röstar.

”Blev jätteglad”

Det här är inte första gången som Abenius samarbetar med Robert Gustafsson. I ett och ett halvt års tid kamperade de ihop i Oscarsrevyn, som var Johannas debut på den stora showscenen i Sverige. 

Hur reagerade du när du fick frågan angående melodifestivalen?

– Jag blev jätteglad och tyckte att det var jättekul. Jag visste att Robert skulle vara med och det var fantastiskt att de ringde mig. Det här är en jättestor dröm för mig och det kändes inte verkligt förrän första kostymprovningen.

”Har lite grejer på gång”

Att ställa sig framför mängder med tv-kameror i livesändning blir en ny upplevelse.

– Jag har varit med i galor tidigare, men då är det inte direktsänt. På så sätt blir det något nytt. Det är väldigt många kameror att hålla reda på. Sedan är det väldigt intensivt. Jobbar man på teater så har man så många reptillfällen och man kan hela tiden förbättra saker mellan föreställningarna. Nu har man ett tillfälle och det är tre minuter som gäller.

Bortsett från Melodifestivalen frilansar Johanna för tillfället efter att Oscarsrevyn spelades för sista gången i slutet av fjolåret.

– Det går bra, jag gör lite småjobb här och var. Jag har lite grejer på gång, men det är inte officiellt än. Oscarsrevyn rullade i ett och ett halvt år och det blev väldigt tomt när det tog slut. Jag trivdes väldigt bra med ensemblen och det är väldigt speciellt att något försvinner helt från den ena dagen till den andra. Man jobbar så mycket tillsammans att man blir som en liten familj och dagen efter sista föreställningen går alla vidare till nästa grej.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt