Annons:

God partystämning på Metropol: ”Något utöver det vanliga”

Nästa vecka tar alla skolelever välförtjänt sommarlov efter flera månaders slit. För att fira det fick de släppa loss under Springbreak på Metropol.

Annons:

I går var det återigen dags för en av Metropols ösigaste fester för ungdomarna. 

Springbreak såg dagens ljus våren 2013 efter att ett gäng elever på Hultsfreds gymnasium kläckt idén. 

– Jag hade en ekonomiklass i en kurs som heter praktisk marknadsföring och då slog jag ihop dem med en eventklass. De skulle samarbeta runt ett projekt och då kläckte eleverna Springbreak. Det var något som vi vill satsa på och det är bra, säger Christoffer Frick, ansvarig lärare för det nya e-sportsprogrammet. 

"Hemma ekonomiskt innan vi öppnat"

Det är ett gemensamt projekt på Hultsfreds gymnasium som arrangeras tillsammans med Rockcity. I år är det elever från hotell- och turismprogrammet och estetiska programmet och e-sport som har skapat årets fest. 

– Vi vill att ungdomarna ska få något utöver det vanliga, något annat än vad det brukar vara i vanliga fall. Vi lägger mycket fokus på det visuella i konserthallen, glowsticks och uv-färger i ansiktet, säger Christoffer Frick. 

Ungefär 400 personer kom till Metropol på tisdagskvällen för att dansa till ösig dj-musik och ha en trevlig stund tillsammans med sina vänner. 

– Det är jättebra, vi var hemma rent ekonomiskt innan vi hade öppnat dörrarna. Förköpen gick väldigt bra och det visar att vi har lyckats bra med marknadsföringen. Många gör bort sig när de kör stenhårt med Facebookannonsering men vår målgrupp finns inte på Facebook. Vi satsar på Snapchat och Instagram, säger han. 

Vigiland uppträdde för två år sedan

Kvällens dj:s var Rebuz och Rasmus Nyberg (djTJ) från Hultsfred. 

– Vi vill ge lokala dj:s chansen att glänsa, säger Frick.

2015 gjorde Medina en spelning på Springbreak och året därpå var det Vigiland som bjöd på ett sprakande framträdande. 

– I år kom tre tjejer från Oskarshamn som sa att de inte hade varit på Metropol tidigare men sett att Vigiland var här och då måste det vara ett coolt ställe.

Hur ser du på framtiden?

– Jag vill gärna utveckla det ännu mer. Jag tror att vi ska köra en grej på hösten också. Vi försöker hålla nere kostnaderna, göra ett bra ekonomiskt resultat och investera det i nästa event. Drömmen är väl att vi ska kunna prestera något riktigt bra någon gång och få hit en riktigt mäktig dj-artist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt