Annons:

Festival lämnar Metropol efter många år – flyttar till centrum

Årets upplaga av Rookiefestivalen kommer inte hållas på Metropol utan i centrum. Foto: Ossian Mathiasson

Festival lämnar Metropol efter många år – flyttar till centrum

Rookiefestivalen är starkt förknippat med Metropol. I år flyttar festivalen, som äger rum under sista helgen i oktober, till centrum i Hultsfred.
– Vi kommer vara på Hotell Hulingen och lilla klubben intill gågatan, säger en av projektledarna Simon Svanberg Salehi.

Annons:

Rookiefestivalen har alltid varit i Metropols lokaler på Rock City. I år väljer studenterna på Linnéuniversitets Music & Event Managementprogram att göra om. 

– Vi ville helt enkelt testa något nytt och vi har en god relation med Putte (Svensson Sahlin). Sedan ser vi en självklar nytta i att vara mer centralt också, säger Simon Svanberg Salehi.

Lämnar Metropol

Precis som ifjol är Rookiefestivalen uppdelad i två dagar som de har valt att kalla för front- och backstage. 

Fredagen kommer bestå av en branschträff på dagen med seminarier, workshops och föreläsningar av branschaktörer på Metropol. Målgruppen är främst gymnasieelever med inriktning musik och musikinriktade utbildningar. På kvällen övergår stämningen till en mer festlig sådan på Hotell Hulingen där det blir middag, prisutdelning och musik.  

Lördagen är i vanlig ordning en renodlad festival där oetablerade artister får spela inför riktiga musikaktörer och mycket folk bortsett från detaljen att de inte huserar på Metropol. Skådeplatsen blir i centrum, närmare bestämt på Hotell Hulingen och lilla klubben. 

– Vi kör i centrum och kommer använda gågatan som brygga mellan de två scenerna. Inte ens den lataste kommer kunna slita sig från att ge med sig till festligheterna, säger Simon Svanberg Salehi. 

Inga artister klara

Än så länge har de inte presenterat några artister till årets festival. Fokus ligger alltjämt på att skapa en plattform för framtida musik-Sverige och hitta oetablerade artister. 

– Vi kommer presentera artister och vår lineup löpande och i takt med att pusselbitarna faller på plats. Det finns så många talanger där ute och så många som förtjänar att bli bokade. Vilken grej det kommer bli. Musikmässigt kommer vi köra en mixad blandning då vi vill träffa en bred målgrupp när det gäller musikstilar, säger han.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt