Annons:

Prime måste avsluta sommarfestivalen klockan två

Club Prime ville ha öppet till tre, men fick bara tillstånd till två av miljö- och byggnadsnämnden.

Prime måste avsluta sommarfestivalen klockan två

Club Prime hade ansökt om att få ha öppet sommarfestivalen i augusti till klockan tre. Men miljö- och byggnadsnämnden säger nej till det. – Jag hade inte förväntat mig något annat, säger Primes vd Linda Carlsson.

Annons:

Förra året satsade Club Prime på en sommarfest på Ronjas och Mässhallarnas innergård. I augusti är det dags igen. 

Men någon extra lång natt för den festglada blir det inte. Miljö- och byggnadsnämnden säger nej till Primes ansökan om att få ha öppet en timme längre – till klockan tre. Anledningen är de nya riktlinjerna som rör ljudnivåer i närheten av bostäder.

Därför får sommarfestivalen vara igång till maximalt klockan två. 

– Jag hade faktiskt inte förväntat mig någonting annat. Jag sökte till tre för att se, men riktlinjerna är som de är och det här blev som jag förväntade mig, säger Primes vd Linda Carlsson. 

Linda Carlsson säger att det vore fantastiskt att få köra till tre en sommarnatt. 

– Men det är inget man går under för. Sista timmen är rätt dyr och barintäkterna går ner. Vi upplever att den sista timmen mest är en servicegrej. 

Hur påverkar det synen på Vimmerby att man bara får ha öppet till två?

– Det är ju om attraktionskraften på festivalen minskar gentemot andra evenemang. I det här läget ska vi bara köra en dag och då vill man ju erbjuda så mycket musik som möjligt. Ju längre man har öppet desto mer musik. Nu får vi börja ganska tidigt med vårt första band och vi får hoppas att Vimmerbyborna tar sig ut tidigt, annars missar man ju banden. 

Ställer in sin festival

Linda Carlsson är dock inte särskilt upprörd över att de nekas att hålla igång festivalen till tre. 

– Jag är lite kluven med klockan tre. När det är stora fester, vid jul och påsk, tycker jag absolut att det är bra. Men kanske blir det urvattnat om man alltid kör till tre. Då kanske folk börjar gå ut vid ett istället för tolv. Man får känna sig fram lite. 

Sedan tidigare har Kharmas ägare Christopher Novratidis beslutat sig för att ställa in sin festival Vimmerby Gungar. Anledningen är att Kharma inte får tillstånd att ha evenemang uthomhus senare än klockan ett. 

– Det finns ingen möjlighet att få en festival att gå runt om vi bara ska köra till klockan 01.00. Att få in de pengarna som det kostar är omöjligt och jag kan inte ta en halv miljon från egen ficka. Jag är förbannad. Jag har velat skapa något i Vimmerby, men de har bara motarbetat mig, sade Novratidis till Dagens Vimmerby då. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt