Annons:

Kristdemokrater träffade lokala pensionärsföreningar

Kristdemokraterna i Vimmerby och Hultsfred bjöd in de lokala pensionärsföreningarna till ett möte. Foto: KD

Kristdemokrater träffade lokala pensionärsföreningar

Kristdemokraterna i Vimmerby och Hultsfred tog nyligen initiativ till en träff med kommunernas pensionärsföreningar. Förutom gott kaffe diskuterade man olika förslag för att förbättra för de äldre.

Annons:

Med på mötet var Åke Nilsson (KD), kommunstyrelsens vice ordförande i Hultsfred och Gudrun Brunegård (KD), landstingsråd. Till kafferepet kom Lena Hasting (PRO), Bengt Johansson och Birgitta Karlsson (Vimmerby SPF) samt Erna Heelge och Marize Viderström (Vimmerby PRO).

– Var får ett parti bäst besked på om ens förslag är vettiga? Hos den berörda gruppen, förstås! Det var så vi resonerade när vi bjöd in representanter för SPF och PRO till kafferep på KD-kansliet, säger Åke Nilsson.

Mötet renderade i en del diskussioner och framförallt var man överens om att ta bort det skattegap mellan pensionärer och löntagare som Kristdemokraterna var med om att införa under sin tid i Alliansregeringen.

– Pensionärer har halkat efter ekonomiskt. Vi vill ta bort skillnaden i skatt mellan löntagare och pensionärer. Det ger en skattesänkning på cirka 2,400 kronor per år. I vårt budgetförslag höjer vi även bostadstillägget med upp till 500 kronor. Det skulle innebära en tydlig förbättring, inte minst för de pensionärer som har lägst pension. Dessutom vill vi fördubbla jobbskatteavdraget för dem som jobbar vidare efter 64 års ålder, säger Åke Nilsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt