Annons:

Framöver kommer fullmäktige bli fullstort och öppet för allmänheten. Foto: Arkivbild

Fullmäktige i oktober blir fullstort: "Funnits en längtan"

Oktober månads kommunfullmäktige blir fullstort. Det står klart att restriktionerna i Sverige släppts.
– Det finns en längtan efter att återgå till fysiska möten, säger fullmäktiges ordförande Leif Larsson.

Annons:

Måndag den 11 oktober blir det ett fullstort fullmäktige i Vimmerby igen. Förutom fullmäktigesammanträdet i juni förra året, som var speciellt med anledning av omröstningen om ansvarsfrihet, är det första gången sedan restriktionerna infördes i Sverige. 

Ett fullstort fullmäktige har saknats av både politiker och allmänhet.

– Det finns en längtan i hela kommunfullmäktige att återgå till fysiska möten. Det är i interaktionen med andra människor vi fungerar som bäst. Det digitala arbetssättet har öppnat nya vägar för att uttrycka sina åsikter och vi kommer ta vara på de goda erfarenheterna, men det är med tillfredsställelse vi kan återgå till fysiska möten, säger fullmäktiges ordförande Leif Larsson. 

En punkt som därmed återkommer på dagordningen är allmänhetens frågestund, där kommuninvånare ges möjlighet att ställa frågor till de folkvalda.

– Vi hälsar allmänheten välkommen tillbaka förstås. Vi tittar också på förutsättningarna att sända sammanträdet digitalt också, men det kräver en del personal och det är inget som är klart.

Den som inte tagit sina vaccinsprutor mot covid-19 bör dock tänka sig för, menar Leif Larsson.

– Den som är ovaccinerad har ett ansvar enligt smittskyddslagen och då ska man inte gå till större folksamlingar. 

På agendan det här sammanträdet står bland annat arbetet med en ny översiktsplan för kommunen, information om det stöd som ges till chefer inom kommunkoncernen och frågan om valdistriktsindelning inför valet 2022.

– Det är en fråga jag värnar om, att vi ska ha brett med vallokaler över hela kommunen. Förslaget är att vi fortsatt ska ha 13 valdistrikt för närheten för alla kommuninvånare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt