Annons:

 • Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

  Vänsterpartiets Lars Johansson är ännu inte fullvaccinerad på grund av förkylningssymtom.

 • Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

  Jimmy Rödin (SD) har ännu inte fått båda sprutorna.

 • Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

  Jacob Käll (C) ser fram emot att träffa människor i större utsträckning igen.

 • Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

  Helen Nilsson (S) har biljetter till konserter.

 • Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

  Marie Nicholson (M) är också glad över de lättade restriktionerna.

 • Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

  Ola Gustafsson (KD) ser bland annat fram emot idrottsevenemang och gudstjänster.

Så ser politikerna på att restriktionerna släpps – två ännu inte fullvaccinerade

I veckan lättade restriktionerna i Sverige och vi har återgått till ett mer normalläge gentemot hur det sett ut de senaste 18 månaderna. Vi ställde tre frågor till toppolitikerna i Vimmerby kommun.

Annons:

Med anledning av att restriktionerna släppt och livet, i princip, återgår till hur det såg ut före pandemin ställde vi tre frågor till de ledande politikerna i varje parti i kommunen.

Följande frågor ställdes:

* Hur ser du på att restriktionerna släpps?

* Vad ser du mest fram emot att göra?

* Är du fullvaccinerad?

Jacob Käll, Centerpartiet:

* Det är skönt att de släpps. Bra för många verksamheter och för många som tvingats in i ensamhet. Men jag ser samtidigt att vi måste fortsätta att ta ansvar individuellt och som arbetsgivare. Smittan är ju inte borta, så jag tänker att det även fortsättningsvis gäller att hålla i och ut. 

* Börja träffas mer såväl i jobb som privat.

* Ja.

Helen Nilsson, Socialdemokraterna:

* Jag tänker att vi är i ett betydligt bättre läge nu än tidigare när runt 70 procent har vaccinerat sig. Men visst känns det lite konstigt efter så lång tid av restriktioner. Det är säkert en riktig bedömning och det välkommet och behövs för många, inte minst hos näringsliv och föreningsliv. Vi får hjälpas åt tillsammans och med förnuft och eget ansvar återgå till det normala. Jag hoppas dock att fler vill vaccinera sig så vi kommer bort från pandemin. För egen del har jag inget emot vaccinationspass om det skulle behövas. 

* Det blir trevligt att få träffas fysiskt och inte bara digitalt inom politik och möten. Att få gå på konsert vore inte så dumt. Jag har biljetter som bokats om två gånger redan. Innan pandemin bröt ut hade jag planerat en Toscanaresa, men den får nog vänta. Resa känns lite tidigt för mig. Det vardagliga normala är gott nog, det ser jag fram emot.

* Ja, jag är vaccinerad.

Marie Nicholson, Moderaterna:

* Jag tycker det känns fantastiskt att restriktionerna släpps men tyvärr tror jag också att det finns risk för ett bakslag. Jag hoppas att människor fortsätter att använda sitt goda omdöme. 

* Min son och jag skulle ha åkt till London för att fira hans sexårstrots äntligen var över. Han har nu hunnit bli åtta men resan ser vi fortfarande fram emot och har följt utvecklingen i Storbritannien hela pandemin.

* Jag är fullvaccinerad.

Jimmy Rödin, Sverigedemokraterna:

* Blandade känslor. Viruset finns fortfarande kvar och det här är inte över än. Men det känns jättebra att utsatta branscher i större utsträckning har möjlighet att återgå till någon form av nytt normalläge. 

* Jag ser mest fram emot att vi äntligen kan ha vår medlemsträff.

* Nej, jag har inte fått alla sprutor än. 

Väntar du på din andra dos?

* Ja, jag väntar.

Ola Gustafsson, Kristdemokraterna:

* Jag känner mig kluven inför det. Å ena sidan behöver vi någon gång komma tillbaka till något slags normalisering och för många företag och föreningar har den här tiden inneburit stora svårigheter. Samtidigt ser vi att det fortfarande finns smittspridning och att en del människor drabbas av allvarlig sjukdom. Jag känner en viss oro för vad borttagna restriktioner kommer att få för effekt på smittspridningen. En öppning av samhället lägger ett stort ansvar både på arrangörer av olika slag och på oss alla som enskilda medborgare. Det är fortsatt viktigt att stanna hemma om man har symtom. 

* Jag ser fram emot att träffa människor jag det senaste året bara har sett på en skärm. Även om restriktionerna lättades upp något redan i somras ser jag fram emot att kunna delta som åskådare på idrottsmatcher, konserter, som deltagare i politiska samlingar och gudstjänstliv tillsammans med många andra och inte bara i små grupper. Jag hoppas även fortsättningsvis kunna undvika sammanhang där det inte är möjligt att hålla någorlunda smittsäkert avstånd.

* Ja!

Lars Johansson, Vänsterpartiet:

* Det är såklart skönt att hela samhället kan gå tillbaka till det normala innan pandemin, inte minst en stor lättnad för många företag. Sen är det sannolikt att det kommer bidra till ökad smittspridning, särskilt när vi går in i höst och vinter då vi hade så stor ökning förra året. Jag hoppas att alla kommer fortsätta vara försiktiga, särskilt vid sjukdomssymtom.

* För egen personlig del kommer det inte vara någon större skillnad, men visst blir det nog några extra restaurangbesök och någon hotellvistelse längre fram i höst. 

* Jag skulle fått min andra dos denna vecka men fick skjuta upp det på grund av förkylningssymtom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt