Annons:

Nästa ortsmöte ställs in – på grund av ökad smittspridning

Jacob Käll (C) under dialogtourens första möte i Tuna. Nu skjuts mötet i Storebro på framtiden. Foto: Simon Henriksson

Nästa ortsmöte ställs in – på grund av ökad smittspridning

Under torsdagen skulle det ha hållits ett möte i Storebro som en del av dialogtouren runt om i kommunens orter. Det mötet skjuts på framtiden på grund av den ökade smittspridningen i samhället.
– Vi tillämpar försiktighetsprincipen, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C).

Annons:

Smittspridningen i samhället går åt fel håll igen och nu har kommunstyrelsen tagit beslut om att skjuta upp torsdagens dialogtoursmöte i Storebro.

– Vi skulle ha varit i Storebro med dialogturnén, men vi skjuter på det här mötet tills vi vi vet hur vi kan hålla det. Förhoppningsvis kan vi ha det fysiskt längre fram, men vi har sagt tidigare att vi snabbt kan ställa om till digitala möten. Det här blir dock lite för kort varsel, säger Jacob Käll.

När mötet kan hållas istället är oklart i nuläget.

– Vi har inte satt något nytt datum, men vi vill hålla det så snart som möjligt oavsett form.

Skjuter på möten i närtid

Under torsdagen kommer det hållas ett möte mellan regionen och länets kommuner.

– Vi har haft som princip att följa nationella och regionala restriktioner och rekommendationer. Nu är det inte så ännu, men vi tillämpar ned försiktighetsprincip och kommer veta mer i morgon efter det extrainsatta mötet. 

Fysiska möten som ligger i närtid skjuts också på framtiden.

– Vi vill skjuta på dessa möten tills vi har tydligare restriktioner och mer vetskap om pandemin. Några till kommuner utöver oss har redan bestämt sig för att tillämpa försiktighetsprincipen. 

Hur gör ni med julbord och liknande?

– Skulle vi ha haft ett inbokat julbord i morgon, så skulle vi inte ha haft det. Nu får vi se hur resonemangen går och vad som händer de närmaste dagarna. Vi tycker att det är bra att använda oss av försiktighetsprincipen och det ligger förstås ett stort ansvar på kommunen att vara försiktig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt