Annons:

Axelsson om mötet med kommunen:

Så här såg kommunens planer ut som de presenterade på presskonferensen.

Axelsson om mötet med kommunen: "Ser det som fejkat"

Vimmerby OK:s Bertil Axelsson är fortfarande besviken på Vimmerby kommun. I ett mejl till kultur- och fritidsenheten skriver han att mötet känns fejkat. "I efterhand ser jag mötet som fejkat för att jag skulle ge en positiv kommentar", skriver han i mejlet.

Annons:

På den pressträff som Vimmerby kommun höll i samband med att deras planer för en framtida exploatering av VOK-skogen presenterades svarade Tomas Peterson (M) så här på en fråga om hur Vimmerby OK såg på förslaget. 

– Till en början var de överraskade, men sedan var de ganska positiva till det. VOK vill gärna komma i kontakt med framtida aktiva. Där har de sin rekryteringsbas. Det går också att kombinera detta med ridspår, sade Tomas Peterson (M).

Något som inte Bertil Axelsson skrev under på. VOK:s ordförande rasade mot beskedet och ansåg att kommunen undanhållit sanningen. 

Nu har Bertil Axelsson skickat ett brev till kultur- och fritidsenheten. Där skriver han att VOK framöver vill vara minst tre representanter när de träffar kommunen.

I brevet skriver han bland annat att det tog honom väldigt hårt att det på presskonferensen sades att han var positiv till att det skulle byggas förskola, avsättas mark för tomter och ges utrymme för vård- och omsorgsboende. 

"Jag fick inte se några kartor med planer", skriver han. 

"Fått tillbaka gnistan"

Så här skriver han i brevet: 

"I efterhand ser jag mötet som fejkat för att jag skulle ge en positiv kommentar. Men det är inte sant att jag är positiv till förslaget att bygga i VOK-skogen. Jag kan inte vara positiv till något som jag inte ens har fått se. Jag hade några tunga dagar där jag funderade mycket på varför politiker och tjänstemän gör så här mot mig". 

Han skriver vidare att han bett om en "offentlig ursäkt på kommunens hemsida och i media. Någon sådan har inte kommit" och att han har talat om för en av de fyra från kommunen som han träffade att de inte får bete sig på följande sätt mot kommuninvånare, idrottsledare och andra genom att på ett oärligt sätt påstå att han är positiv till deras förslag. 

Han skriver också att han nu fått gnistan tillbaka tack vare stort stöd från styrelsen, OL-sektionen i VOK, medlemmar, Vimmerbybor och lärare. 

Efter ett möte mellan Tomas Peterson (M) och Bertil Axelsson öppnade kommunalrådet för att använda en mindre del av VOK-skogen. Här kan ni läsa om det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt