Annons:

Miljö- och byggnadspriset har delats ut – här är pristagarna

Christian Johansson och Caroline Arvidsson tog emot miljö- och byggnadspriset. Foto: Simon Henriksson

Miljö- och byggnadspriset har delats ut – här är pristagarna

Årets miljö- och byggnadspris har nu blivit utdelat. Priset går till Vimmerby Bildemontering.

Annons:

I somras skedde ett ägarskifte på Vimmerby Bildemontering. De tidigare ägarna blev kvar i bolaget och Caroline Arvidsson blev vd och Christian Johansson tog över ansvaret för utveckling inom elbilar och programmering.

Företaget, som drog igång verksamheten 1988, får årets miljö- och byggnadspris i Vimmerby kommun. Det har varit känt sedan tidigare, men på måndagskvällens sammanträde delades priset ut till de glada pristagarna.

"Miljö- och byggnadspriset delas ut till någon eller några som har gjort en insats för en bättre miljö eller berikat byggnadsmiljön i kommunen. Varje år delar miljö- och byggnadsnämnden ut miljö- och byggnadspriset för att stimulera till särskild omtanke om byggnader och om miljön i kommunen. I år går priset till Vimmerby Bildemontering", skrev kommunen i sin motivering.

– Det här är ett företag som verkligen ligger i framkant, säger Niklas Gustafsson (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. 

Både Caroline Arvidsson och Christian Johansson fanns på plats på måndagens sammanträde för att ta emot priset, som består av ett diplom och 10 000 kronor.

Nyligen gjorde vår tidning ett längre reportage om Vimmerby Bildemontering. HÄR kan du läsa mer om dem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt