Annons:

Prisade företaget vill växa – behöver nyanställa

Vimmerby Bildemonterings Christian Johansson och Caroline Arvidsson tror på ett spännande 2022.

Prisade företaget vill växa – behöver nyanställa

Vimmerby Bildemontering prisades av kommunen och fick årets miljö- och byggnadspris. Företaget är i en expansiv fas – och behöver nyanställa.
– Det blir ett spännande 2022, säger vd:n Caroline Arvidsson.

Annons:

I somras förvärvades Vimmerby Bildemontering, som drog igång verksamheten 1988, av koncernen Autocirc AB. De tidigare ägarna, Caroline Arvidsson och Christian Johansson, blev kvar i bolaget. Caroline som vd och Christian som ansvarig för utveckling inom elbilssidan och programmering. 

Nyligen fick Vimmerby Bildemontering ta emot årets miljö- och byggnadspris av kommunen.

– Det känns jättestort och är en ära. Det är alltid roligt att uppmärksammas utanför branschen och när det kommer från kommunen på det här sättet är det en jättestor ära. Det är många timmars arbete som ligger bakom och det är kul att få uppmärksamhet för det, säger vd:n Caroline Arvidsson.

"Såg möjligheterna"

Att ingå i en större koncern har varit bra för företaget, menar duon.

– Vi är kvar och all personal är kvar. Jag fick kliva upp som vd och Christian fick mer tid för utveckling av elbilar, batterier och programmering. Det kommer han även jobba med koncernnivå och ett elbilskoncept som han ska göra ska ut på de andra demonteringarna också, säger Caroline Arvidsson.

Hur känns det att ha lämnat över ägardelen?

– Det är fortfarande mycket jobb, men det allra yttersta ansvaret är inte vårt och det är ganska skönt. Vi var i ett läge där vi inte behövde sälja, men vi såg möjligheterna av att ingå i en större koncern. Vi har ett lager med 250 000 delar och hur länge kommer vi kunna sälja de delarna? Hur länge rullar de bilarna på vägarna innan de byts ut mot elbilar? Nu får vi hjälp att sälja det i andra länder och det hade vi inte löst på egen hand. Vi står inför en stor omställning med elfordon och hybrider.

Behöver nyanställa

I dagsläget har Vimmerby Bildemontering 18 anställda. Fler skulle behövas. 

– Vi söker folk och hoppas bli fler framöver. Vi behöver programmerare och demonterare, säger Caroline Arvidsson.

Hur många fler anställda skulle ni behöva öka med?

– Vi skulle lätt kunna sysselsätta två programmerare till, men det är svårt att hitta peronal med både kunskap och intresse. Vi har stora grejer på gång och det kommer nog bli ett spännande 2022. Vad det är håller vi på ett tag, men det känns spännande, säger Christian Johansson.

Under nästa år kan ni vara en bit över 20 anställda?

– O, ja. Det hoppas vi på och vi ser med tillförsikt fram emot nästa år.

Jämför med mobiltelefoner

Christian Johansson menar att vi befinner oss i en brytpunkt och drar paralleller till slutet av 90-talet.

– Vi är med elbilar där vi var med mobiltelefoner i slutet av 90-talet. Det kommer gå snabbt och vi kommer se elbilar med längre räckvidd, mycket mer effekt och andra typer av ämnen i batterierna. Elbilar ställer krav på ett helt annat flöde. En ren elbil som är oskadd är inte farlig, men är den krockad kan saker och ting hända. Gör vi fel är risken stor att man får personskador och bränder, så det måste hanteras på rätt sätt.

Det är som att uppfinna hjulet på nytt, menar de.

– Det finns ingen hjälp att få från biltillverkarna. Bilarna ser helt annorlunda ut och det är helt andra risker. Ingen har kunskap om det, så man får uppfinna hjulet på nytt. Vi jobbar med att få ut informationen och måste fortsätta göra det. Det gäller att ligga i framkant hela tiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt