Annons:

Så ser gruppledaren på före detta kommunalrådets partibyte

Peter Karlsson kommenterar dagens nyhet om att Per-Åke Svensson gått med i Moderaterna. Foto: Simon Henriksson

Så ser gruppledaren på före detta kommunalrådets partibyte

Vimmerbys före detta centerpartistiska kommunalråd Per-Åke Svensson är tillbaka i politiken, men byter parti och är nu medlem i Moderaterna. Peter Karlsson, före detta partikamrat till Svensson och gruppledare för C i Vimmerby kommenterar partibytet och risken att förlora på de senaste årens turbulens inom C.

Annons:

Tidigare idag kom nyheten om att den forne centerpartisten och före detta kommunalrådet i Vimmerby, Per-Åke Svensson är på väg tillbaka in i politiken. Den här gången representerarar han dock inte Centerpartiet, utan är sedan några veckor tillbaka medlem i Moderaterna. Vi har nått Centerpartiets gruppledare i Vimmerby, Peter Karlsson, för en kommentar. 

Hur ser ni på nyheten att Per-Åke Svensson väljer att göra politisk comeback för Moderaterna?

– Jag tycker att han är jättebra, och det är jätteroligt att han engagerar sig igen. Självklart hade jag helst sett att han gjort det i vårt parti. Men vi har ju en allians här i Vimmerby, så han är ju på rätt planhalva i alla fall. 

Har ni haft någon kontakt med Per-Åke för att få honom tillbaka till Centerpartiet?

– Jag är ju inte med i valberedningen, så jag vet inte om de haft någon kontakt. Men jag har försökt ända sedan han slutade att få honom tillbaka. Jag tycker väldigt bra om honom, men det är hans val och det respekterar jag. Men det är roligt och för Vimmerbys bästa att han engagerar sig igen.

Per-Åke menar att Moderaterna är det parti som han tycker stått stadigast under de senaste åren när det hänt mycket i Vimmerbypolitiken. Hur ser ni på det? 

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit turbulent i alla led i alla partier. Jag har inga kommentarer mer om det. 

Det har stormat en hel del i och kring Centerpartiet under de senaste åren. Finns det en risk att partiet förlorar på dramatiken och att folk söker sig till andra partier? 

– Det finns en risk att vi kan göra det. Självklart. Det är ingen som har velat att det skulle vara så som det har varit, det är inte därför vi engagerar oss och går till val. 

– Totalt sett i Vimmerby har C varit största partiet och har fått ta mycket av kritiken så det finns en risk att vi tappar på det i valet. Samtidigt tycker jag att vi gjort en bra period och hållit ihop den här tiden. Pandemin har ju också gjort det turbulent. Jag tycker vi har gjort det bra, och det hoppas vi att väljarna ser till i nästa val. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt