Annons:

Brunegård om nya loggan:

Gudrun Brunegård framför partiets nya logga. Foto: Kristdemokraterna

Brunegård om nya loggan: "Fylld med symbolik"

Vimmerbypolitikerna Gudrun Brunegård och Ola Gustafsson deltog på Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Karlstad i helgen.
– Två dagar tillsammans med drygt åttahundra kristdemokrater, med samma passion att arbeta för att göra världen lite bättre för våra medmänniskor, är väldigt inspirerande, säger Brunegård.

Annons:

Kristdemokraterna brottas med extremt låga opinionssiffror. I samband med helgens konferens i Karlstad presenterade partiet sin nya logotyp.

– Det var spännande att äntligen få se den nya partiloggan. Vid första påseende ser den kanske fyrkantig och trist ut, men den är både flexibel och fylld med symbolik. Loggan kan läggas över olika bakgrunder, exempelvis vår partiblomma vitsippan. Strecket under KD står för värdegrunden och ramen pekar på att politiken har sina gränser. Politiken ska inte lägga sig i det som människor klarar på egen hand. Och samtidigt är det viktigt att det finns vissa ramar i samhället, som alla känner till och ställer sig bakom, exempelvis i näringslivet.

"Byggs på kristen etik"

Mötet påverkades förstås av händelserna i Stockholm.

– Naturligtvis satte den ohyggliga terrorattacken i Stockholm sin prägel på dagarna. Ebba Busch Thor inledde fredagskvällens middag med en tyst minut och programmet anpassades i stor respekt. I avslutningstalet lyfte Jakob Forssmed, tillförordnad partiledare, partiets grundares övertygelse, att ett gott samhälle byggs på kristen etik. "Det onda övervinns inte med hat, utan med det goda". Vi är engagerade i politiken på grund av övertygelsen att samhället går att förändra.

Brunegård var moderator för ett seminarium om en modell inom vården som arbetats fram i Region Jönköping som kallas för ”Esther”

– Principen är att "när vård och omsorg möts för att planera vården för Esther ska alltid Esther vara med". I seminariet representerades "Esther" av en aktiv, medelålders man som fick hela livet ställt på ända i samband med en svår bilolycka, med lång rehabilitering som följd. Att höra hans erfarenheter, av att plötsligt behöva hjälp med allt, gav ett viktigt perspektiv, som jag tror att vi skulle behöva utveckla även här i vårt län. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt