Annons:

Dyster budgetuppföljning för barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden går mot ett underskott på 4,7 miljoner per år. Foto: Vimmerby kommun

Dyster budgetuppföljning för barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden går mot ett underskott på 4,6 miljoner under 2017. Största boven är gymnasieutbildningens om missar budget med 2,4 miljoner kronor.

Annons:

I stort sett samtliga delar av barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet går med underskott. Enligt prognosen kommer gymnasiet kosta 2,4 miljoner mer än budgeterat. Särskolan blir 0,8 miljoner dyrare, förskoleklassverksamheten 0,6, förskolan 0,9 och grundskolan 0,5.

– Det är osäkert att göra en prognos såhär tidigt och självklart lägger man sin planering under hösten för att hämta igen det. Jag tycker att förskolan har gjort det fantastiskt om man kan få det att gå runt när antalet barn ökar, säger Birgitha Sahlin, förvaltningschef.

"Många miljoner"

BUN har presenterat en kravlista till kommunstyrelsens arbetsutskott i budgetarbetet för 2018. Hur många miljoner i tillskott som nämnden kräver vill man inte gå in på.

– Det handlar om många miljoner och med all sannolikhet får mindre än vi vill ha, säger Lis-Astrid Andersson som pekar ut förskolan, Campus och grundskolan som de verksamheter med störst behov. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt