Annons:

Köpte sexsamtal för skattepengar – porträttet kostade 70 000 kronor

Stefan Carlsson och Johan Persson vid det porträtt på den sparkade landshövdingen som kostade 70 000 kronor. Foto: Länsstyrelsen

Köpte sexsamtal för skattepengar – porträttet kostade 70 000 kronor

För en tid sedan avtäcktes den sparkade landshövdingens porträtt i länsresidenset i Kalmar. Kostnaden för att ta fram porträttet landade på 70 000 kronor.

Annons:

Förra sommaren fick landshövdingen Stefan Carlsson sparken under uppmärksammade former. Bakgrunden till regeringens beslut var en följd av avslöjanden från SR Kalmar.

Carlsson hade bland annat ringt sexsamtal för skattepengar, varit mycket frikostig med alkoholen vid representationsmiddagar och låtit skattebetalarna pröjsa hotellvistelse för sin hustru. En oberoende granskning konstaterade flera brister.

"Kommer att bli ihågkommen"

Carlsson avsattes i mitten av 2016, men hans uppdrag löper fram till början av 2018 och fram till dess kommer han få andra uppdrag. För närvarande arbetar han med regionfrågan på Finansdepartementet och har fått behålla sin lön på cirka 90 000 kronor i månaden.

För en tid sedan avtäcktes hans porträtt på residenset i Kalmar. Kostnaden för att ta fram porträttet landade på 70 000 kronor.

– Stefan kommer att bli ihågkommen för sitt intresse i utvecklingen för de gröna näringarna. Han har till och med fått till stånd en lagändring och det är stort om något, sa den då tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist vid avteckningen.

"Ingen diskussion"

Varje landshövding som funnits i länet har porträtterats.

– Vi har porträtt från 1600-talet så det kan man väl kalla tradition, skriver Maria Tholén Barmark, Landshövdingens sekreterare, i ett mejl till DV.

Diskuterade ni att bryta traditionen med tanke på omständigheterna runt Stefan Carlsson?

– Nej, det var ingen diskussion kring detta. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt