Annons:

Sparkade landshövdingen Stefan Carlssons arbete ska granskas av Ernst & Young. Foto: Länsstyrelsen

Nu ska Stefan Carlssons arbete hårdgranskas

Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län, köpte telefonsex och alkohol för skattebetalarnas pengar. Nu ska revisionsbolaget Ernst & Young i Stockholm granska händelserna som ledde till hans avgång, skriver Barometern.

Annons:

Granskningen pågår och Ernst & Young ska redovisa och lämna förslag på förbättringar i mitten av september.

– De har två uppgifter. Dels att titta på allt som hör till ämbetet under Stefan Carlssons period 2012-16. Dels hur vi kan införa något system med whistleblower (visselblåsare), så att fel i organisationen når upp till ledningen, säger tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist till Barometern.

Den första delen i granskningen handlar bara om själva ämbetet.

– Det kan vara Stefan Carlssons representation, arvoden eller boende. Allt ska gås igenom för att se om något mer måste upp på bordet. Det gör det inte, efter vad vi vet, men nu ska det säkerställas.

När Stefan Carlsson till slut entledigades från sitt uppdrag kritiserades tysthetskulturen på Länsstyrelsen. Att några kände till historien, men inte förde fram den i ljuset. Det ska också åtgärdas.

– Ja, rätt eller fel, men det talades mycket om detta. Nu vill vi ta tag i det och införa någon form av whistleblower, så att kritik och missnöje når fram, säger Malin Almqvist.

Det var den 5 juli i somras som Stefan Carlsson fick lämna sin position som landshövding. Anledningen var de avslöjanden som P4 Kalmar gjort, om hur Carlsson använt skattebetalarnas pengar för att köpa alkohol och telefonsex.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt