Annons:

Länsstyrelsen begär extra granskning

Efter den enorma turbulensen på Länsstyrelsen i Kalmar län har den tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist begärt en extra granskning av Riksrevisionen. - Den extra granskningen som nu kommer att göras ska utgå ifrån verksamheten kring landshövdingen, våra rutiner och regler, säger Almqvist.

Annons:

 

Förra veckan sparkade regeringen länsstyrelsens chef, tillika landshövdingen, Stefan Carlsson sedan SR Kalmar kommit med en rad komprometterande avslöjanden. Det senaste handlade om att Stefan Carlsson köpt telefonsexsamtal för skattebetalarnas pengar och att han dessutom undvikit att nämna att samtalen var en orsak till den timeout han annonserade för flera veckor sedan.

Länsstyrelsen har fått mycket kritik för hur man har hanterat krisen, dels för att begärda handlingar om Stefan Carlsson inte lämnats ut (bloggaren Thoralf Alfsson var först med att begära dem) och dels för att personer på länsstyrelsen ska ha känt till samtalen.

För en vecka sedan avgick Stefan Carlsson och nu väljer den tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist att begära en extern granskning av Länsstyrelsen i Kalmar län med anledning av turbulensen på myndigheten.

 

 

 

- Varje år granskas länsstyrelsen av Riksrevisionen. Den extra granskningen som nu kommer att göras ska utgå ifrån verksamheten kring landshövdingen, våra rutiner och regler. Den ska även ge rekommendationer om förbättringar av vårt arbete, och kommer att bli ett bra underlag för den översyn av administrativa rutiner som vi kommer inleda efter semesterperioden, säger Almqvist i ett pressmeddelande.

Ska jobba med värdegrunden

Almqvist har inititerat ett värdegrundsarbete inom Länsstyrelsen.

- Det är oerhört viktigt att allmänheten känner förtroende och tilltro till Länsstyrelsens arbete. Självklart påverkas det förtroendet av det som nu har hänt. Vi arbetar ständigt för att bli en öppen och transparent myndighet, och detta är ett led i det arbetet. Vi kommer även arbeta med värdegrund och tillitsarbete på myndigheten. Efter semestern kommer vi lägga upp planeringen för detta, säger Almqvist.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt