Annons:

Kommunalrådet om hårda orden från företagaren:

Kommunalrådet Jacob Käll (C) om kritiken från Burgers & Beers. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet om hårda orden från företagaren: "Tråkigt att höra"

Burgers & Beers lägger ned sin verksamhet i Vimmerby. I ett avskedsinlägg på sociala medier använder man hårda ord om kommunen.
– Det är väldigt tråkigt att höra, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

Under gårdagen meddelade restaurangen och krogen Burgers & Beers att man kommer slå igen sin verksamhet i Vimmerby. I ett tårfyllt farväl till Vimmerbyborna gick man till hårt angrepp mot kommunen.

"Har aldrig varit med om en kommun som motarbetar krögare istället för hjälpa till och vägleda. En kommun som vägrar lyssna. Och då har jag ägt krogar på flera kommuner. Vi är den enda krogen i Vimmerby kommun som har krav på ordningsvakter. Vad är skillnad på oss och andra krogar? Detta beslut ändrar vimmerby kommun utan att ens meddela varför eller en förklaring. Ordningsvakter kostar mer än våran hyra per månad. Under Corona så ansökte vi om gymnasielunch där alla elever kunde få lunch via kommunen. Detta ansökte vi om 3 gånger och samtliga 3 gånger så har kommunen tydligen tappat bort våran ansökan", skrev man bland annat i inlägget.

Kommunalrådet Jacob Käll (C) säger så här om kritiken:

– Jag är inte så insatt i alla de här delarna, inte den delen om ordningsvakter exempelvis, men jag har varit med i besluten som fattats kring trafiken. Det är en tråkig åtgärd, men man har sett det som ett försök att stävja det här. Vi har haft jättemycket klagomål från hotellet, butiker och närliggande hyresgäster. Vad jag har hört är att det har blivit bättre av de åtgärder som vi gjort, säger han. 

Vad säger du om den härda kritiken i övrigt?

– Jag har inte så mycket att säga om den. Jag kan inte den här biten som de har klagomål kring och jag har inte hunnit prata med gänget på miljö- ocb bygg ännu. 

"Tråkigt att höra"

Kommunen målas upp som företagarfientlig och ägaren skriver i inlägget att han aldrig känt sig så motarbetad som krögare tidigare. 

– Det är väldigt tråkigt att höra. Jag kan ju läsa att han är missnöjd men jag vet inte riktigt vad som har hänt i det här fallet. När man tidigare har framfört att man tänkt sälja, så har kritiken inte framförts så här hårt. Då har det varit lite mer neutralt, så det här är lite överraskande.

Vad tänker du om det?

– Vore det så att vi som kommun och myndighet inte gjorde saker bra, så borde vi få mer kritik från andra restauranger. Men jag ska höra mig för med miljö- och bygg igen. Jag kan lite för lite om det här.

Motarbetar kommunen krögare?

– Det är självklart inte min bild, men han tycker det. Jag ska undersöka mer vad som kan ha hänt.

HÄR kan du läsa hur miljö- och byggnadsnämndens ordförande Niklas Gustafsson (M) ser på kritiken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt