Annons:

Arbetet med nya förskolan fortgår:

Så här kan förskolan i Nybble komma att se ut. Foto: Sweco Architects/Pressbild

Arbetet med nya förskolan fortgår: "Inte orimligt tänker vi"

Arbetet med den nya förskolan i Nybble i utkanten av Vimmerby stad fortgår. Planen ligger fast kring när den nya förskolan ska vara inflyttningsklar.
– Det är inte orimligt tänker vi, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Annons:

Strax före midsommar stod det klart att kommunen går vidare med Skanska som leverantör av den nya förskolan i Nybble. I investeringsplanen ligger 55 miljoner kronor inklusive inventarier för den nya förskolan. Vad fördyringen kommer landa på är oklart. 

Storleken på förskolan ligger på drygt 1 800 kvadratmeter och ska klara 120 barn på dagtid.

– Vi har det här uppe som en punkt på varje sammanträde och arbetet fortgår. Just nu sitter vi med Skanska och tittar på anpassningar och eventuella förändringar som kan ske, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Det handlar bland annat om ett större tillagningskök eftersom varm mat ska levereras till samtliga förskolor i Vimmerby tätort därifrån. Det ska också, för första gången i Vimmerby, bli möjligt med barnomsorg på obekväma arbetstider. 

– Utifrån det ska ritningarna förändras och vi tittar på att samköra parkeringslösningar med vård- och omsorgsboendet eftersom det ska byggas på tomten bredvid. I övrigt är det mycket detaljnivå som färger och färgsammansättning.

Nytt prisförslag

Med tanke på de kraftigt stigande priserna på el och energi kommer man att överväga solceller på förskolan och vård- och omsorgsboendet. 

– Vi är inte riktigt framme vid bygglovshandling ännu, men det är nog bara ett par veckor bort. Vi närmar oss med stormsteg. 

Någon tidsplan är dock svårt att ge.

– Det är en gedigen process och processen är indelad i olika steg. Konceptet utgår från en peng, men vi har sagt att vi vill förändra en del saker och då handlar det om att vi vill ha ett nytt prisförslag. Skanska ska återkomma med och då kan vi säga att vi kör, säger Peter Karlsson (C), ordförande i nämnden.

Vad kan det handla om i fördyring?

– Det vet vi inte alls i nuläget. Det är det Skanska ska komma tillbaka med. 

Då ska den stå på plats

Målet är fortfarande att förskolan ska stå redo för barn under nästkommande år.

– Det är vår plan och vårt mål. Det är oförändrat. Den ska stå färdig på platsen hösten 2023 och det är inte orimligt tänker vi, säger Ola Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt