Annons:

Förskolan kan vara inflyttningsklar tidigare än planerat:

I april togs det första spadtaget till den nya förskolan av ledande politiker, tjänstemän och Skanska. Foto: Simon Henriksson

Förskolan kan vara inflyttningsklar tidigare än planerat: "Finns en förhoppning"

Hösten 2024 skulle den nya förskolan i Nybble stå klar för att ta emot barn. Nu verkar det som att det kan gå ännu snabbare än så.

Annons:

Den 19 april i år togs det första symboliska spadtaget för den nya förskolan i Nybble. Det satte då delvis punkt för en mycket utdragen process i den kommunala nutidshistorien. 

Planerna på en ny förskolan presenterades av kommunstyrelsen i februari för sju år sedan. Behovet av en ny förskola ansågs då vara enormt. 

Projektet tog längre tid än väntat, men i april var man redo för att börja bygga jätteinvesteringen. Det blir den första förskolan som byggs i kommunen på cirka tio år. 

För bara något år sedan var tanken att inflyttning skulle ske redan den här hösten, men därefter sprang man på vissa problem. Nu verkar det dock som att förskolan kan stå klar tidigare än väntat.

Kan gå fortare

Då, vid spadtaget i april, var planen att förskolan skulle stå inflyttningsklar hösten 2024. Men projektet går framåt snabbare än man trott.

– Det fortskrider som det ska och just nu arbetar man sju dagar i veckan. Vi hoppas kunna bli klara lite tidigare än väntat, säger Peter Karlsson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Snart ska stommarna resas och även fastighetschefen Torbjörn Bergström är optimistisk.

– Man följer tidsplanen och när den här veckan är slut tror jag att stommen är uppe och att man då börjar med väggarna, säger han.

Så det kan gå fortare? 

– En förhoppning är att den är klar till sommaren. Vi hade satt oktober, men Skanskas tidsplan har varit något tidigare än det hela tiden, säger Torbjörn Bergström.

Förskolan blir totalt 1 800 kvadratmeter och kommer inrymma 120 barn. Prislappen väntas bli knappt 60 miljoner kronor. I Nybble, som är naturnära, kommer det också bli bostäder och eventuellt ett vård- och omsorgsboende.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt