Annons:

KLT inför gränsrabatt på Kustpilen – ska öka antalet resor

KLT inför en gränsrabatt för att minska de obegripliga prisskillnaderna på Kustpilen. Foto: KLT

KLT inför gränsrabatt på Kustpilen – ska öka antalet resor

Debatten om prissättningen längs med Kustpilen har pågått i många år. Nu väljer Kalmar Länstrafik att rabattera resorna över länsgränsen med 20 procent.

Annons:

Skälet till diskussionen är att Östgötatrafiken haft en helt annan prissättning för Kustpilen jämfört med KLT. Hultsfred ligger mitt på sträckan – och det tar i stort sett lika lång tid att åka till Kalmar som till Linköping därifrån. 

En enkelbiljett mellan Hultsfred och Kalmar kostar 111 kronor. 

En enkelbiljett mellan Hultsfred och Linköping kostar 216 kronor. 

Att åka till Kalmar tur och retur är alltså billigare än en enkel till Linköping. Hittills har Östgötatrafiken varit ointresserat av att harmoniera prisbilden över länsgränsen – men nu drar Kalmar Länstrafik sitt strå till stacken och inför en gränsrabatt på 20 procent. 

Vill öka resandet

Sedan tidigare gäller gränsrabatten endast för köp av periodkort över länsgränsen till Östergötland. Nu införs den även på enkelbiljett.

– Vi inför en gränsrabatt för att minska prisskillnaderna för resor inom och över länsgräns. Vi är glada att ha kunnat göra detta möjligt och hoppas det kan bidra till en ökning av antalet resande med tågen, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell, Kalmar Länstrafik.

Den nya taxan börja gälla torsdagen den 1 juni 2017.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt