Annons:

Nu får föreningar sälja reklamplatser vid kommunala anläggningar – kan ge ökade inkomster

Nu får föreningar sälja reklamplatser vid kommunala anläggningar. Foto: Arkivbild

Nu får föreningar sälja reklamplatser vid kommunala anläggningar – kan ge ökade inkomster

Det har varit efterfrågat. Nu blir det verklighet. Föreningar med kommunala anläggningar som hemmaarena får sälja reklamplatser.
– Syftet är att föreningarna ska ha möjlighet till ökade inkomster, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C).

Annons:

Nu har kommunstyrelsen tagit beslut om att anta nya riktlinjer med villkor för reklam på de tre kommunala anläggningarna Arena Ceos, Vimmerby ishall och Ryttargården.

Idrottshallen ligger under barn- och utbildningsnämnden och ingår därför inte i de nya riktlinjerna.

– Det här handlar om de idrottsanläggningar som ligger under kommunstyrelsen och det rör sig om vepor och ljusskyltar med växande reklam på anläggningarna, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i kultur- och fritidsutskottet. 

Kommunalrådet Jacob Käll (C) säger att riktlinjedokumentet gör att man slipper hantera förfrågningar från gång till annan. Det är framför allt Vimmerby Hockey som flera gånger visat intresse för att sälja reklamplatser på utsidan av ishallen.

– Det här gäller och då blir det tydligt. Syftet är att föreningarna ska ha möjlighet till ökade inkomster. Det tycker vi är bra för det gynnar aktiviteter för barn och unga. 

"Tråkigt av kommunstyrelsen"

I de nya riktlinjerna ställs krav på innehållet i reklamen. Det är förbud mot reklam som främjar alkohol, droger, tobak eller spel. Även politiska och religiösa budskap utesluts från annonsplatserna.

Något som Ola Gustafsson (KD) tyckte var fel. Dock var han ensam om den hållningen.

– En del av civilsamhället, i det här fallet idrottsrörelsen, får chansen att tjäna pengar medan en annan del av civilsamhället inte får köpa in sig på reklamplatserna. Det tycker jag är väldigt tråkigt av kommunstyrelsen,

Hur resonerade ni kring det?

– Vi tyckte att riktlinjerna stämde bra överens med de värderingar man ska ha när man jobbar med barn och unga. Den är också väldigt lik hur diskrimineringslagen ser ut, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt