Annons:

Käll om att chefen lämnar:

Jacob Käll (C) är ordförande i Itsams direktion. Foto: Simon Henriksson

Käll om att chefen lämnar: "Inget annat som ligger bakom"

Itsams förbundsdirektör Henrik Remmerfelt avgår och lämnar kommunalförbundet runt midsommar. Ett trist besked, menar direktionens ordförande Jacob Käll (C).
– Jag tycker att hans arbete har lett till en bra utveckling för Itsams räkning, säger han.

Annons:

Kommunalförbundet bildades 2009 och 2012 anslöt sig Vimmerby kommun till Itsam.

Itsam, som ansvarar för den kommunala IT-verksamheten i de sex medlemskommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög, har fått uppmärksamhet ett flertal gånger med anledning av sina förbundsdirektörer.

I början av 2010-talet fick den första vd:n för Itsam, Albert Necovski, sparken från sitt jobb. 2017 avgick Susanne Korduner som förbundsdirektör. 

Därefter har det varit något lugnare kring Itsam och den högsta ledningen. Dock har det varit turbulent i kommunalförbundet med både en flytt till Linköping och Kinda kommun som velat lämna samarbetet. Den processen pågår alltjämt.

Under 2021 slutade Mattias Bly som förbundsdirektör och nu väljer hans efterträdare, Henrik Remmerfelt, att avgå. Remmerfelt anger personliga skäl till att lämna sin tjänst och kommer avsluta sitt uppdrag i förbundet efter midsommar.

– Vi beklagar det och tycker att det är tråkigt, men det är så livet är, säger Jacob Käll (C), ordförande för Itsams direktion. 

Tagit Itsam i rätt riktning

Jacob Käll är nöjd med det arbete som Henrik Remmerfelt har gjort.

– Han har lett Itsam på ett sätt som skapat bra utveckling för Itsams räkning. Han har medverkat till att det varit mycket mer samverkan och kommunikation mellan medlemskommunerna. Han har gjort ett jättebra jobb.

Henrik Remmerfelt har tagit Itsam i rätt riktning, menar ordföranden.

– Itsam mår bättre och det är tack vare att Henrik jobbat mycket med utvecklingsprocessen. Processen kring Kindas utträde har lugnat sig lite och den processen är igång och fungerar för både Itsam och Kinda. Det är mycket tack vare Henrik.

Det ska inte vara någon form av missnöje som ligger bakom avhoppet. 

– När de här andra sakerna hände var jag långt ut i perifiering, så det kan jag inte kommentera eller ge några omdömen om. Men Henrik har fungerat väldigt bra och det har inte varit några konstigheter eller problem. 

Letar ersättare

Till midsommar är tanken att Itsam ska ha en tillförordnad förbundsdirektör på plats. 

– Det är vår förhoppning. I bästa fall kan vi sparka igång en rekrytering och gå ut med det innan semestern. Vi får se vad som är möjligt, annars får vi ta det efter semestern. Jag hoppas att vi kan göra det innan semestern, det skulle underlätta.

Själv säger Henrik Remmerfelt så här om sitt beslut i ett pressmeddelande:

– Det är givetvis tråkigt att sluta på Itsam, då jag trivs mycket bra med såväl medarbetare på Itsam som medarbetare och politiker i våra medlemskommuner. Idén med samverkan är helt rätt då det ger mer kraft, kompetens och resurser, vilket är oerhört viktigt med tanke på den ekonomiska utvecklingen i samhället i dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt