Annons:

Här är Socialdemokraternas riksdagskandidater

Camilla Stridh, Daniel Nestor, Cissi Hammar och Peter Högberg nomineras till riksdagen från Arbetarekommunen i Vimmerby. Foto: Socialdemokraterna

Här är Socialdemokraternas riksdagskandidater

I kväll röstade Socialdemokraterna i Vimmerby fram sina fyra kandidater till partiets riksdagslista. Valberedningen i distriktet har nu att välja mellan Peter Högberg, Daniel Nestor, Camilla Stridh och Cissi Hammar.
– Det finns en möjlighet att vi får ett mandat till den norra delen av länet, säger Arbetarekommunens ordförande Daniel Nestor.

Annons:

Efter många år i riksdagen har socialdemokraten Krister Örnfjäder från Västervik avsagt sig en ny mandatperiod. Det innebär att en manlig kandidat från det norra länet bör ha en rimlig möjlighet att bli invald till riksdagen.

I kväll röstade Vimmerbys socialdemokrater fram sina fyra kandidater och det blir alltså Peter Högberg, Daniel Nestor, Camilla Stridh och Cissi Hammar som hamnar på valberedningens bord.

– Det var ett enhälligt beslut och vi har fyra bra kandidater. Som listan ser ut i dag är det en manlig plats vi kan kämpa om, men vi vill ändå nominera två kvinnor. För egen del är det hedrande att få förtroendet, jag har trots allt inte hållit på så länge.

”Möjligheten finns absolut”

Lena Hallengren och Laila Naraghi väntas ta plats ett och tre på listan. Nummer två går förmodligen till en man från den norra delen av länet. Tomas Kronståhl, kommunalråd i Västervik, är den hetaste kandidaten i dagsläget.  

– Möjligheten finns alltid, det handlar om att få förtroende i länet och bland de olika arbetarekommunerna. Från vårt håll litar vi på valberedningen och att det blir en bra ordning.

Den 25 november ska en extrainsatt distriktskongress klubba den slutgiltiga listan.

– Det vore kul om vi kunde få ett mandat och möjligheten finns absolut.

Socialdemokraterna kommer presentera sina huvudkandidater till kommunvalet i december. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt