Annons:

Socialdemokraten Daniel Nestor går hårt åt Sverigedemokraterna i ett inlägg på Facebook. Foto: Simon Henriksson

S-profilen: "SD bryr sig inte om att kvinnor våldtas i vårt land"

På sin Facebook-sida går Daniel Nestor, SSU:s ordförande i Kalmar län och Arbetarekommunens ordförande i Vimmerby, till hård attack på Sverigedemokraterna. Detta efter att SD i länet skickat ut ett kompendie under torsdagen.
"Ska vi vara riktigt ärliga bryr de sig inte ett dugg om att kvinnor våldtas i vårt land", skriver han.

Annons:

Som många andra i Kalmar län fick den profilerade socialdemokraten Daniel Nestor ett kompendium i brevlådan från Sverigedemokraterna på torsdagen. Med rubriken "Partiet för kvinnor" beskriver SD kortfattat sin syn på frågor som rör kvinnor. Bland annat att SD vill "se bättre belysning på gator och torg, övervakningskameror på särskilt utsatta platser och ett starkt rättsystem där förövare straffas och brottsoffer får upprättelse". 

Med krafttag ska SD verka för "att trygghet återupprättas i det offentliga rummet", skriver man. 

Nestor, som både är ordförande för SSU i länet och för Socialdemokraterna i Vimmerby, reagerar starkt på utskicket. 

"Jag blir fly förbannad när Sverigedemokraterna försöker måla upp en bild av att de ska "rädda" svenska kvinnor. Genom att utnyttja kvinnors otrygghet försöker de att legitimera sina främlingsfientliga åsikter. Men ska vi vara riktigt ärliga så bryr de sig inte ett dugg om att kvinnor våldtas i vårt land", skriver han i ett inlägg på Facebook. 

"Största hotet mot jämställdheten"

Han argumenterar för det genom att skriva att partiet då inte skulle ha företrädare "som påstår att om svenska tjejer hade mer självbevarelse skulle de inte bli våldtagna. Eller om offren bara hade varit lite mer försiktiga så kunde vi undvikit våldtäkten. Listan med kvinnohatiska uttalanden från Sverigedemokraternas företrädare kan göras lång. Väldigt lång", skriver han vidare.

Han skriver också att han anser att SD är "det största hotet mot jämställdheten och kvinnors rättigheter i dagens samhälle".

Som exempel nämner han att SD vill återinföra sambeskattning, som han beskriver som "en känd kvinnofälla", att SD vill avskaffa pappamånderna och sänka abortgränsen från 18 till tolv veckor.

70 procent är män

Vidare nämner han också att över 70 procent av SD:s kandidater till riksdagen är män. 

"Efter på den listan kommer bland annat Alternativ för Sverige och Nordiska Motståndsrörelsen, inga partier som direkt är profilerade i jämställdhetsfrågor". 

Daniel Nestor avslutar med att han alltid kommer att kämpa för ett jämställt Sverige och att det "aldrig kommer bli det om Sverigedemokraterna får bestämma". 

Så här bemöter Anneli Jakobsson (SD) Daniel Nestors inlägg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt