Annons:

SD-toppen om Nestors inlägg:

SD-toppen Anneli Jakobsson reagerar starkt på Daniel Nestors Facebook-inlägg.

SD-toppen om Nestors inlägg: "Förstår inte hur han har mage"

Anneli Jakobsson reagerar starkt på Daniel Nestors inlägg om hennes parti. SD-toppnamnet kallar det för både förtal och rena lögner.
– Jag förstår inte hur han har mage att hålla på. Det är bara ren smutskastning, säger hon.

Annons:

Det är i ett inlägg på Facebook på torsdagskvällen som den socialdemokratiska profilen Daniel Nestor går till hård attack på Sverigedemokraterna. Han skriver att SD inte bryr sig om att kvinnor blir våldtagna i Sverige och att partiet är det största hotet mot jämställdheten i Sverige.

– Jag har inte läst det för jag är inte hemma, men det är ingenting som stämmer. Jag förstår inte vad han får allt ifrån, det är ju inte sant alls, säger Anneli Jakobsson (SD). 

Hur reagerar du på det Daniel Nestor skriver?

– Det är för jäkligt och jag blir både upprörd och förvånad. Det är ren smutskastning, men det får stå honom, det är han som har skrivit det. Jag vet inte om hans partivänner står bakom det.

Han skriver att SD "inte bryr sig om att kvinnor våldtas i vårt land". Vad tänker du kring det?

– Ameh, herregud. Det är ju rent förtal. Han har ju varit i blåsväder förut för saker han har skrivit om oss. Men det passar inte en ordförande för Socialdemokraterna, jag tycker att de måste ta itu med honom. Det bara är så, även om han är ordförande för det här är lögner, förtal och bara taget ur luften. Jag förstår inte att han får hålla på utan att någon reagerar. 

"Förstår inte hur han har mage"

Anneli Jakobsson (SD) menar att hon förfäras över att kvinnor våldtas i Sverige.

– Herregud, ja. Det är ju alldeles fruktansvärt det som händer i Sverige. Jag blir verkligen upprörd och ledsen över att han skrivit så här.

Hon reagerar också starkt på att Daniel Nestor beskriver Sverigedemokraterna som "det största hotet mot jämställdheten och kvinnors rättigheter i dagens samhälle".

– Det är inte klokt. Ska han ha någon trovärdighet kvar, så kan han inte hålla på så här. Det är rena rama lögner han kommer med. Jag förstår inte hur han har mage att skriva sådana här saker. 

Men över 70 procent av SD:s riksdagskandidater är män. Hur står det till med jämställdheten i partiet?

– Vi strävar hela tiden efter att bli fler kvinnor, det är därför SD-kvinnor har bildats. Det börjar släppa mer och mer för oss. 

Varför har SD så svårt att locka kvinnor?

– Jag vet inte riktigt, många har nog jobb och familj och tycker att politik kan verka krångligt. 

Men andra partier lyckas med det?

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det, men det börjar lossna så smått för oss. 

Kallar sig feminist

Som exempel för att SD bedriver kvinnofientlig politik tar han bland annat upp att partiet vill sänka abortgränsen till tolv veckor och slopa pappamånaderna.

– Vid 18 veckor är det långt gånget och så har det också varit förr i tiden. Jag håller med partiet om det. När det gäller pappamånaderna ska vara familj själv få bestämma, det ska ingen statlig myndighet gå in och bestämma. Vill mamman vara hemma och pappan jobba ska det vara så. Och så klart tvärtom också, om det är så.

Blir det inte att mamman är hemma och pappan jobbar och kvinnan därmed får lägre pension med mera i förlängningen?

– Det är ändå upp till varje familj att avgöra. Det är deras barn och de ska få bestämma hur de vill ha det.

Kallar du dig för feminist?

– Det kan jag nog kalla mig för. Jag är för jämställdhet, lika lön för lika arbete och så vidare.

"Får prata med Helen"

Anneli Jakobsson överväger nu att gå vidare med Daniel Nestors Facebook-inlägg. 

– Jag ska in till Vimmerby nästa vecka och då får jag kanske prata med Helen (Nilsson, kommunalråd) om det här på något sätt. Jag ska sätta mig in i det först, men något måste de göra. Han passar inte som ordförande som han håller på mot SD.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt