Annons:

Ingen nattlig barnomsorg till hösten:

Det blir ingen nattbarnomsorg i Vimmerby. Foto: MostPhotos

Ingen nattlig barnomsorg till hösten: "Kan inte dra igång det"

Det är total kris i barn- och utbildningsnämndens ekonomi. Det har gjorts utredningar om att lägga ned både skolor och förskolor. Nu kommer ett annat besked på grund av ekonomin. 

Annons:

Det var för snart två år sedan som kommunstyrelsen satte ned foten och tog beslut om att utöka investeringen för den nya förskolan i Nybble med fem miljoner kronor.

Detta gjordes för att möjliggöra nattbarnomsorg i Vimmerby. 

– Nu har vi tagit beslut om att det verkligen blir nattomsorg. Vi har talat om det länge och nu har vi satt ned foten och utökar investeringen med fem miljoner kronor. Det ryms inom budgeten och är egentligen kalkylerat sedan tidigare, men har inte varit spikat i upphandlingen, sa kommunstyrelsens dåvarande ordförande Jacob Käll (C).

Totalt skulle sex till åtta barn kunna sova över på förskolan, som kommer kunna ta emot 120 barn sammanlagt. 

– Behovet är lite odefinierat, men vi tror att det här är attraktivt. Det kan också locka folk att ta jobb här, när möjligheten till barnomsorg på obekväma tider finns, sa Jacob Käll. 

Beskedet skulle också innebära att samtliga paviljonger kunde avvecklas. Driftkostnaden för nämnden beräknades då uppgå till 2,6 miljoner kronor per år. 

Men nu kommer beskedet att man svänger. Det blir ingen barnomsorg på obekväm arbetstid.

– Barnomsorg på obekväm arbetstid startar inte till hösten. Vi kan inte dra igång en verksamhet till. Det finns behov av det, men andra lägger ned sin BOA nu och vi kommer inte starta det till hösten, säger Peter Karlsson (C), ordförande i nämnden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt