Annons:

AVSLÖJAR: Så många ledamöter blir det i fullmäktige efter valet

Enligt uppgifter till DV är organisationsberedningens förslag att samma antal ledamöter som den här mandatperioden ska sitta i fullmäktige efter nästa val.

AVSLÖJAR: Så många ledamöter blir det i fullmäktige efter valet

Den tillfälliga organisationsberedningen har arbetat med att ta fram förslag på hur den politiska organisationen ska se ut efter nästa val. Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att förslaget är att lika många ledamöter ska sitta i fullmäktige och att kultur- och fritid återkommer.

Annons:

Den tillfälliga organisationsberedningen tillsattes i april tidigare år för att ta fram förslag på hur den politiska organisationen ska se ut efter valet 2018. 

Nu har organisationsberedningen, som valt att hålla allt hemligt, bestämt sig för ett förslag. Enligt trovärdiga uppgifter till Dagens Vimmerby kommer inte antalet ledamöter i kommunfullmäktige att minska. Det blir 49 även efter valet 2018. 

Lennart Nygren, ordförande i organisationsberedningen, vill inte kommentera någonting kring beredningens förslag. 

– Vi har sagt att vi kommenterar inte det. Det är lite med juristen vi vill göra klart innan vi skickar det till fullmäktige, säger han. 

Våra uppgifter säger att det blir 49 ledamöter även efter valet?

– Jag vill inte kommentera det nu. Vi kommer att ha en presskonferens längre fram, men vi vill informera de fackliga organisationerna och medarbetarna. Det är ingen större organisationsförändring, men vi vill inte att de anställda ska få läsa det i pressen innan de fått veta något.

Kultur- och fritid återkommer

Fullmäktigeberedningen skulle även se över hur nämndsorganisationen skulle se ut, hur kommunstyrelsen skulle se ut och hur många kommunalråd Vimmerby skulle ha. 

Enligt vad vi erfar återkommer kultur- och fritid, men inte som en nämnd utan som ett utskott. Hur diskussionen kring kommunalrådssituationen har gått har vi inga uppgifter om.

13 ledamöter från samtliga fullmäktiges partier har suttit med i beredningen. Den lila majoriteten har haft en majoritet i beredningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt