Annons:

Vimarhem bygger 39 nya lägenheter – beslut fattat

Vimarhems styrelseordförande Michael Svensson är glad över inriktningsbeslutet som Vimarhem fattat. Foto: Jakob Karlsson

Vimarhem bygger 39 nya lägenheter – beslut fattat

Vimarhem har sneglat på en byggnation vid Pistolsmeden under många år. Nu har styrelsen fattat ett inriktningsbeslut om att bygga cirka 40 lägenheter på området.
– Att bygga är det roligaste som finns, säger ordföranden Michael Svensson (S).

Annons:

Det råder stor brist på lägenheter i Vimmerby. Det kommunala bostadsbolaget Vimarhem har knappt haft några tomma lägenheter under hela året – och flera politiker har tryckt på för att Vimarhem ska bygga nya hyreslägenheter.

Nu har styrelsen fattat ett inriktningsbeslut om att bygga 39 lägenheter på Pistolsmeden i Vimmerby. Fastigheten ligger i korsningen mellan Storgatan och Bondebygatan.

– Vi har tagit beslut om att bygga Pistolsmeden och lagt in en post för det i budgeten för 2018. Vi har lämnat in ansökningar om att få bygga och en arkitekt har tagit fram en skiss. Nu ska vi eventuellt äska mer pengar i den låneram vi har från kommunen.

"Det är olika steg" 

En del pusselbitar är kvar att lösa innan spaden kan sättas i jorden.

– Vi har haft en diskussion om det här länge och nu är det ett inriktningsbeslut. Sedan måste revisorerna godkänna det och möta en nedskrivning med en uppskrivning. Utöver det måste vi få låna också. Det är olika steg. Pistolsmeden har varit vårt skötebarn och nu jobbar styrelsen och tjänstemännen med det. Vi börjar närma oss målet.

Skissen är fortfarande sekretessbelagd. Tanken är en källarvåning plus fyra våningar. Som det ser ut nu blir det 39 lägenheter.

– Det har varit snålt om lägenheter så det är bra att vi får igång det. Sedan är det roligt att andra intressenter också vill bygga i Vimmerby. Det är klart att vi vill bygga, det är det roligaste som finns.

Då sätts spaden i jorden

Bygget kan gå igång tidigast 2019 enligt Michael Svensson.

– Sedan kan jag tänka mig att byggnationen tar ett år.

Vimarhem har tidigare menat att man inte får ihop kalkylerna för nya bostäder.

– De har inte förändrats någonting, utan vi måste få låna och få klartecken från revisorerna och möta en nedskrivning med en uppskrivning. De sakerna måste falla på plats.

Vad kommer projektet kosta?

– Det ber jag att få återkomma om. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt