Annons:

Alliansen diskuterade infrastrukturen:

Åke Nilsson menar att länet är styvmoderligt behandlat.

Alliansen diskuterade infrastrukturen: "Länet är styvmoderligt behandlat"

Under måndagen samlades alliansen till ett seminarium för att diskutera infrastrukturen i länet. Medverkande var även Annelie Sjöstedt, vd för börsnoterade Kalmarföretaget Electra, för att berätta om vilka infrastruktursatsningar företaget vill se för att få möjlighet att utvecklas. Lina Andersdotter, Regionförbundet Kalmar län, var också på plats för att redogöra för hur man arbetar med transportplanering på Regionförbundet.

Annons:

– Behovet av bättre vägar och järnvägar i sydöstra Sverige för fler jobb och tillväxt är stort, tycker Anders Åkesson (C), som också menar att detta är något som den rödgröna regeringen ännu inte har fått upp ögonen för. 

Alliansen är överens om att man bör satsa mer på infrastrukturen i länet. Harald Hjalmarsson (M) anser att förbättrad infrastruktur är något som bör prioriteras för att öka konkurrenskraften hos företagen i länet. Han får medhåll av Åke Nilsson (KD) som menar att företagen här inte kan erbjuda lika snabba leveranser som företag i andra delar av landet har möjlighet till. 

– Länet är styvmoderligt behandlat när det gäller infrastruktur. Det tar en extra dag för ett företag här att få fram en vara jämfört med konkurrenter i exempelvis Västsverige. Utan livskraftiga företag går länet miste om både arbetstillfällen och skatteintäkter, säger Nilsson i pressmeddelandet.

Mathias Karlsson (L) tar upp vikten av infrastrukturen för att kunna ta sig till arbete, studier och fritidsaktiviteter. 

– Regeringen måste inse att det bor folk även på östkusten, och att även vi behöver motorvägar, elektrifierade tågbanor och säkrare trafiklösning.

Den nationella transportplanen kommer att beslutas under våren. 

Julia Jonsson

Elev på mediaprogrammet

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt