Annons:

Nilsson: ”Vissa har pratat om att avsätta Sahlin”

Enligt kommunalrådet Helen NIlsson (S) har det funnits en diskussion om att avsätta Birgitha Sahlin. Foto: Socialdemokraterna

Nilsson: ”Vissa har pratat om att avsätta Sahlin”

Birgitha Sahlin går i pension nästa år. Enligt kommunalrådet Helen Nilsson har det funnits åsikter om att avskeda Sahlin från posten som barn- och utbildningschef.
– Vi socialdemokrater har aldrig haft den diskussionen, säger hon.

Annons:

Birgitha Sahlin har definitivt varit en av kommunens mest omdebatterade tjänstemän. I den hårda debatten om landsbygdsskolorna fick Sahlin hård kritik från oppositionen och den sida som sedan gick vinnande ur striden.

Ända sedan dess har det varit en turbulent situation inom barn- och utbildningsförvaltningen med hård kritik från Skolverket, dålig arbetsmiljö inom flera områden – och flera hot om neddragningar. 

 "Skolan en tuff bit att driva"

I går kom beskedet att Sahlin går i pension nästa år.

 – Jag blev inte så förvånad eftersom jag visste att hon fyller 65 nästa sommar. Jag kan tänka mig att hon funderat lite djupare under denna mandatperiod och det är inte konstigt. Nu påbörjar vi rekryteringen efter sommaren och det kommer inte vara jättelätt att hitta en ny skolchef.

Hur ser du på Sahlins insats som förvaltningschef?

– Jag tänker att skolan är en tuff bit att driva om det blir tuffa förändringar. Det är svårt att klara av det gentemot sina medborgare och jag tror att Birgitha haft det tufft.

 "Kan bli en nytändning"

Enligt Nilsson har det förts diskussioner om att avskeda Sahlin.

– Vissa har pratat om att avsätta henne och tycka får man alltid göra, det kan jag inte säga något om. Men de som jobbar för Vimmerby kommun har jag förtroende för och de gör sitt allra bästa. Vi i Socialdemokraterna har aldrig haft den diskussionen och jag vill inte gå in på vilka som lyft det, det får du fråga om själv.

Tror du förvaltningen kan få ett lyft av en ny chef?

– Oftast så är det såhär att när det kommer en ny kan det bli en nytändning och det kan bli lite positivt. Jag tror att vi kommer lösa det här bra.

Fotnot: Dagens Vimmerby återkommer med en intervju med Birgitha Sahlin under dagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt