Annons:

ERIXON: ”INGEN HAR FÅTT BONUS PÅ 29 ÅR”

Styrelsen, med ordföranden Michael Svensson (till höger) har begärt en genomlysning av Vimarhem, där Jan Erixon är vd. Foto: Simon Henriksson

ERIXON: ”INGEN HAR FÅTT BONUS PÅ 29 ÅR”

Vimarhems vd Jan Erixon vänder sig kraftigt mot uppgifterna om att anställda på det kommunala företaget ska ha fått bonusar.
– Jag vet inte vad jag ska säga… Det är sanslöst, säger han.

Annons:

I maj ställde styrelsen i Vimarhem in bolagets bolagsstämma med anledning av att en oberoende granskning beställts av bolaget. I fredags gick Vimmerby Tidning ut med uppgifter om att skälet kan vara att bolagets anställda fått bonusar utbetalade.

De uppgifterna förnekar Jan Erixon bestämt.

– Jag har varit vd i 29 år och man tror inte att det är sant. Det är ingen person som fått någon bonus på 29 år. Var kommer sånt ifrån? Jag vet inte vad jag ska säga… Det är sanslöst.

Är du orolig för något när det gäller granskningen?

– Jag är inte orolig för någonting.

”Visst känns det konstigt”

 Erixon är också frågande till att bolagsstämman ställdes in.

– Jag har egentligen ingen kommentar, men visst känns det konstigt med inställd bolagsstämma. Visst att man vill göra en internutredning, men varför kopplas det till bolagsstämman? Jag har frågat om det, men får inga svar.

Vad har du fått för skäl till varför utredningen beställts?

– Egentligen inget annat än det som står där, att man vill kolla på styrningen.

Hur ser du på styrelsens agerande?

– Vad ska man säga? Jag har ingen kommentar till det.

”Inga uppgifter om bonusar”

Vimarhems ordförande Michael Svensson nekar också till att uppgiften om att utbetalda bonusar ligger bakom beställningen av utredningen.

– Jag har inga uppgifter om bonusar. Vi vill göra en genomlysning av bolaget och hoppas att man kommer fram till att det fungerar och att vi gör ett bra jobb. Vi vill genomlysa styrningen och ledningen i bolaget.

Finns det resultatbaserade ersättningar i bolaget?

– Vi får se vad granskningen visar. Jag vill inte kommentera det här mer, utan kommer kalla till en presskonferens när granskningen är klar. Det är dumt att säga något mer innan vi vet att det är klart.

Dagens Vimmerby har även gjort en skriftlig förfrågan om resultatbaserade ersättningar till bolaget. Vi fick följande svar: 

"Nej det har inte gjorts några prestationsbaserade löneutbetalningar på Vimarhem under de senaste 5 åren". 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt