Annons:

EXTRA: STATSMINISTERN BESÖKER VIMMERBY

Statsminister Stefan Löfven kommer till Vimmerby nästa vecka. Foto: Socialdemokraterna

EXTRA: STATSMINISTERN BESÖKER VIMMERBY

Nästa vecka gör statsminister Stefan Löfven ett besök i Kalmar län. Ett av stoppen blir Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Annons:

Datumet för Löfvens besök är den 4 juli. På ALV kommer statsministern att ”träffa personal och ta del av några av alla de upptåg som parken erbjuder”, enligt ett pressutskick från Socialdemokraterna.

På kvällen kommer Löfven hålla ett öppet möte i Västervik där besökarna kommer kunna ställa skriftliga frågor till Löfven innan han reser över till Almedalsveckan på Gotland.

– Det är jättekul att han väljer att besöka oss. ALV är en stolthet för kommunen och länet. Löfven har besökt länet många gånger och vi har försökt få hit honom vid flera tillfällen. Nu passade det bra för alla och Kalmar län är ett sommarlän så det är ett bra läge, säger Daniel Nestor, ordförande i Vimmerbys Arbetarekommun. 

"Kul för medlemmarna"

Nestor tror att besöket kommer ge partiet lokalt ny energi: 

– Det ger en liten kick. Det är slutspurt i valrörelsen och kul för medlemmarna. Det blir kul att träffa partiledaren. Fokus är att besöka ALV och medarbetarna där, men det kommer även finns tid för partimedlemmar att prata med honom. 

Socialdemokraterna går tungt i valrörelsen såhär långt. 

– Jag tycker att det känns bra ändå. Lokalt har vi börjat med våra dörrknackningar och många är positiva och man tycker att utvecklingen i landet och i kommunen går åt rätt håll. Vi har även haft bra diskussioner med de som är kritiska och jag tycker att de fått en bättre förståelse när vi diskuterat. 

"Investera i hela landet"

Så här säger Stefan Löfven i ett pressmeddelande: 

– Jag vill utnyttja den här veckan till att prata om politik med så många som möjligt, inte bara de som åker till Almedalen. Att möta folk där de bor och arbetar och ha tid att både prata och lyssna är väldigt viktigt för mig.För att bygga ett starkare samhälle måste vi använda styrkan i vår ekonomi för att investera i hela landet. Jag ser fram emot att komma ut och berätta hur vi vill skapa fler jobb och tryggare villkor för människor, säger Stefan Löfven. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt