Annons:

SD: ”Lättare att det blir bråk om det är fler utrikes födda”

Anneli Jakobsson anser att det är mer bråk på AL-skolan på grund av att andelen utrikes födda är högre. Foto: Jakob Karlsson

SD: ”Lättare att det blir bråk om det är fler utrikes födda”

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson menar att det är mer bråk på AL-skolan än Vimarskolan – och att det beror på att AL-skolan har fler utrikes födda.
– Det blir lätt bråk, säger hon.

Annons:

Anneli Jakobsson vill se en jämnare fördelning av utrikes födda mellan AL-skolan och Vimarskolan. Skälet är att hon anser att det är mer bråk på AL-skolan.

– Som det är i dag tycker jag att det är lite tokigt eftersom det lätt blir bråk. Jag tycker att man ska dela upp det mer och att det vore bra för integrationen. Går det 200 utrikes födda på en skola och färre svenskar blir det lätt störningar. AL-skolan har varit i blåsväder förr.

Vad tänker du på då?

– Jag vet inte om jag vill dra upp det nu, men jag tänker på flickan som blev våldtagen. Detta är en fruktansvärd tragedi för alla inblandade och det är lättare att sånt här kan förekomma vid utanförskap och segregation. För att undvika att sånt här händer vill vi ha en förberedelseklass där nyanlända elever lär sig svenska och om hur samhället fungerar och först därefter slussas in i klasser med andra elever, dock jämnt fördelat på de olika skolorna. På detta sätt ger det studiero till de elever som vill tillgodogöra sig utbildningen. Sedan kan det lika gärna hända med svenska elever, men är det en segregation och ett utanförskap kan det bli stökigheter.

Kopplar du våldtäkten till att AL-skolan har fler utrikes födda?

– Jag vill inte prata mer om den händelsen av respekt för familjen.

"Ingen hörsägen"

Anneli Jakobsson säger också att hon upplever att det är mer bråk på AL än på Vimar.

– Detta är ingen hörsägen utan jag har vid ett par tillfällen varit hos en vän när deras dotter kommit hem tillsammans med kompisar som går på AL-skolan och berättat om hur stökigt det varit och att flickorna hade svårt att koncentrera sig på lektionerna. De var så trötta på det här. Det är utrikes födda som varit i blåsväder, men det kanske har lugnat sig nu. Det är olyckligt med två skolor i stan och att alla utrikes födda går på den ena av dem.

Hur rektorn Josephine Svensson ser på Jakobssons uttalanden kan du läsa om här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt